Tokaj-Hegyalján indul az ország legújabb fesztiválja

2016.09.15. 09:17, prerecorder

kerekdombfeszt2.jpg

(X) A Kerekdomb Fesztivál és Bormustra szeptember 23. és 25. között 3 napon át koncertekkel, irodalmi és színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, sport eseményekkel várja a látogatókat.

A Kerekdomb Fesztivál helyszíne Tállya, a Tokaji Borvidék egy apró települése. A fesztivált a Tálláyért Egyesület és a Művészetek Völgye csapata kelti életre idén először hagyományteremtő céllal.

Fellép a Kiscsillag, a Belmondo, Pribojszki Mátyás több formációval, a Budapest Bár, az Anima Sound System, a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó. Jön a Virtuózok csapata, a Kelemen Barnabás és Kokas Katalin duó, Fassang László adománygyűjtő koncertet ad, a helyi templom orgonájának felújítására gyűjtenek majd.

Előad a Momentán Társulat, a Nézőművészeti Kft. és interaktív programokkal készül Varró Dániel és Molnár Krisztina Rita. A gyerekek Kaláka, Szalóki ÁgiRutkai Bori Banda, Czutorborsók koncertre táncolhatnak, lesz Ringató foglalkozás a legkisebbeknek és gyerekmegőrző kreatív foglalkozásokkal.

kerekdombfeszt3.jpg

A színpadi élményeket kísérő programok egészítik ki, nem is akármilyenek. Tállya különlegességeivel több módon is megismerkedhetnek a látogatók.

A Tokaji Borvidék egyik legfinomabb borai készülnek itt, valamint a legnagyobb pincerendszer is Tállyán található. A Tállyai Történelmi Borút Egyesület tagjainak pincéiben a hagyományos borkészítési eljárás iránt érdeklődők számára Pincemustrát szerveznek, a nyitott pincék borkóstolási lehetőséggel és házias ételekkel várják a betérőket.

A Hosszúlépés. Járunk? csapat is leköltözik három napra Tállyára és kreatív túrákon tárja fel a kis falucska egykor nagyvárosi múltját. Emelett az Oroszlános Borhotel dűlőtúrákat és naplemente vadászatot is tervez, a dűlők között mesélnek majd a Tállyai borokról, miközben a látogatók élvezhetik a panorámát és a borok ízét.

Szintén a dűlők között rendezik meg a Kerekdomb Félmaratont, ami indulhat az ország legszebb félmaraton helyszíne címre is és amire szeptember 18-ig lehet nevezni az esemény weboldalán. Lesz még 7km-es Mád-Tállya futóverseny, a gyerekeknek pedig Ludas Matyi futam 700m-en.  A vasárnap reggeli jógát Szalóki Ági tartja.

Szállásfoglalás: szallas@kerekdombfeszt.hu
Jegyvásárlás: tixa.hu/kerekdombfesztival2016
Programok és egyéb információk: kerekdombfeszt.hu


és egy hangulatvideó: 

https://recorder.blog.hu/2016/09/15/tokaj-hegyaljan_indul_az_orszag_legujabb_fesztivalja
Tokaj-Hegyalján indul az ország legújabb fesztiválja
süti beállítások módosítása