Dalpremier! Belau: Open Water ft. Myra Monoka

2016.09.13. 12:00, Frontrecorder

belau_openwater_cover.jpg

Egy éve futott ki a hazai zenei vizekre az Island Of Promise klipdalával Kedves Péter elvágyódós, tengeri utazásra hívó downtempo elektronika projektje, a Belau, amely fontos állomáshoz érkezik novemberben: The Odyssey címmel megjelenik a bemutatkozó albuma. Ezt előlegezi meg a lemez leghűvösebb hangulatú dala, az Open Water, melyben Myra Monoka énekel, és itt hallható először!

A Belau ötlete a horvát tengerparton pattant ki a dalszerző-producer Kedves Péter fejéből, így nem véletlen, hogy a zenei koncepció a mediterrán nyári hangulat megidézése, belső utazásra csábító, harmonikus állapotba juttató kifinomult downtempo elektronikával. Ideális zenei kíséret tengerparti naplementekor merengéshez, vagy még inkább tengeren magányosan hajókázáshoz - amit a debütáló album címe is megerősít. "A The Odyssey koncepciója, hogy ha valaki meghallgatja, gondolatban mediterrán területekre repítse el" - mondja a Belau kapitánya. A lemezen 12 dal kap helyet, fele részben instrumentális, fele részben énekes felvételek. Utóbbiak közül a Hegyi Dórival készült Island Of Promise mellett a Szécsi Böbe közreműködésével készült You And I már ismert, most pedig itt a harmadik énekes dal, az Open Water Myra Monokával (Random Trip, Soerii & Poolek). "Az Open Water picit kakukktojás, hiszen a mediterrán világ kevésbé jellemzi, mint a többi dalt, sőt, talán kissé eltér az eddigi Belau-daloktól. Myrát régebbről ismertem, mindig isterveztük, hogy egyszer írunk egy közös dalt, aztán amikor megmutattam neki néhány alapot, ő egyből ezt választotta. A Belauhoz illő módon pont egy tengerparti nyaralása során írta meg a szöveget, amely egy személyes élményt dolgoz fel: egy elszalasztott kapcsolatról szól, aminek a távolság vetett véget. A dalt friss dalt Kováts Marci keverte, és hamarosan megjelenik klipje is, amit Fazakas Fanni rendezett és Szőke Dani volt az operatőr" -  meséli Péter.

A Belau első albumán szerepel még Antoni Vai és Herrer Sári, a tervezett megjelenése november közepe, a lemezbemutató koncert a négytagú élő formációval november 26-án lesz az A38-on (Facebook-esemény). Mi pedig itt és most bemutatjuk róla az új - Banks és AlunaGeorge világával rokon - kislemezdalt:

 

borító: Buzás Krisztián

https://recorder.blog.hu/2016/09/13/dalpremier_belau_open_water_ft_myra_monoka
Dalpremier! Belau: Open Water ft. Myra Monoka
süti beállítások módosítása