Mégis hallhatunk megjelenés előtt egy dalt az új Nick Cave And The Bad Seeds-albumról!

2016.09.05. 15:00, Frontrecorder

cave_1.jpg

Szeptember 9-én jelenik meg Nick Cave és zenekarának új stúdióalbuma, a lemezről készült film mozibemutatójának másnapján. Az előzetes kommunikáció ugyan külön kiemelte, hogy nem lesz beharangozó dal, de mégis kaptunk egyet, úgyhogy örülünk - és mélységesen megrendülünk.

Nick Cave és a Bad Seeds 2014 utolján fogott neki a következő sorlemeznek Brightonban, majd a munkálatokat 2015 júliusába megakasztotta Cave kamasz fiának tragikus halála, ami természetesen a készülő albumra, illetve az arról készülő filmre is rányomta a bélyegét.  Az új anyagot végül egy tavaly őszi második, franciaországi stúdiózós etap után idén év elején öntötték végleges formába Londonban. A Skeleton Tree című lemez köré Andrew Dominik rendező irányításával készült félig koncert-, félig dokumentumfilm 3D-ben, az alkotói koncepció szerint pedig a One More Time With A Feeling szeptember 8-i mozibemutatója lesz egyben a hivatalosan másnap, szeptember 9-én megjelenő album premierje is (a filmben a teljes albumot eljátsszák Cave-ék). Az eredeti bejelentés alapján a lemezt mindössze a film trailere előzte volna meg,  aztán mégis közzétették a nyitódalt, a komor ünnepélyességé mögött letaglózó szomorúságot rejtő Jesus Alone pedig sejteti, amit az előzmények alapján amúgy is nyilvánvaló: a mérhetetlen fájdalom kezelésének lemeze ez.


a Skeleton Tree dallistája és kifejezően minimalista borítója:

1. Jesus Alone
2. Rings of Saturn
3. Girl in Amber
4. Magneto
5. Anthrocene
6. I Need You
7. Distant Sky
8. Skeleton Tree

packshot1-768x768.jpg

https://recorder.blog.hu/2016/09/05/megis_hallhatunk_megjelenes_elott_egy_dalt_az_uj_nick_cave_and_the_bad_seeds-albumrol
Mégis hallhatunk megjelenés előtt egy dalt az új Nick Cave And The Bad Seeds-albumról!
süti beállítások módosítása