Klippremier! Hien: Lullaby

2016.08.29. 18:30, rerecorder

hien_lullaby_screen_shot_00_copy.jpg

A vietnámi származású magyar r&b-pop énekes-dalszerző Hien már a Megasztár tehetségkutatóban is kitűnt az egyenmezőnyből, két stúdiólemezén szép fejlődést mutatott dalíróként (a 2013-as Sweet Talkon már az összes számban legalább társszerző volt) és az is tehetségét és ambícióit bizonyította, hogy 2015-ben felvették a világ legrangosabb kortárszenei iskolájában, a bostoni Berklee College Of Music-ba. Tanulmányai megkezdése előtt már egy kifejezetten erős indie-r&b-s dallal köszönt el (Shapes And Colors), és most, mielőtt visszatér az Egyesült Államokba, hogy a negyedik szemeszterrel folytassa az iskolát, ismét egy klipes dallal jelentkezik. A lassított, tükrözött képekkel teli videó alatt egy elsőosztályú elektro-r&b dal szól!

Mint az alább hallható dal is bizonyítja, Hien tovább kupálódott a Berklee-n (az iskoláról és tanulmányairól ebben a külföldi zeneiskolákat magyar zenészek által bemutató cikkünkben mesélt). Kétség sem férhet hozzá, hogy a hároméves képzés elvégzésekor a dalszerző-énekesnő lehetőségei még szélesebbek lesznek majd, de azt már mostani dala is bizonyítja, hogy producerként is sokat fejlődött az elmúlt másfél évben. Természetesen a friss szerzeményről mesélt először a Recordernek:

„A dal, a Lullaby egy absztrakt szürreális álomvilágról szól. Egy különleges atmoszférát szerettem volna a hangzásvilággal megteremteni. Egy olyan dal született, amin keresztül a hallgató, aki nyitott erre a stílusra, belekerülhet ebbe a világba. A klip egy úgynevezett "image-klip", ahol ezeket a zenei elemeket próbáltuk képi elemekké átfordítani. A dal szövegét Kozma Kata írta, a zene és a hangszerelés pedig az én munkám.”

hien_lullaby_screen_shot_20_copy.jpg


Az iskoláról és jövőbeli terveiről is kérdeztük Hient: „Készülök a negyedik szemeszteremre, ahol végre elkezdem a második szakom (electronic production and design) első óráit. Nagyon várom már! Egy nyüzsgő és inspiráló zenei színteret hagytam magam mögött, a nyári szünet miatt több producerrel is maradtak félbe munkáink, amiket szeretnék a visszaérkezésem után minél hamarabb befejezni velük. Nyáron Vietnamban is jártam, ott is próbáltam kicsit felfedezni a zenei színteret, nem is eredménytelenül! Sikerült megismerkedni egy helyi zeneszerző-producerrel, akivel szintén tervezzük a közös munkát.”

és akkor a friss klip, a Lullaby című friss és remek dalhoz: 


Hien Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/08/29/klippremier_hien_lullaby
Klippremier! Hien: Lullaby
süti beállítások módosítása