Klippremier! Goromba: Ordinary Unordinary

2016.08.22. 13:00, Frontrecorder

goromba2_1.jpg

A borongós hangulatú, de feszes húzású technóra szakosodott budapesti producer, Goromba ebben az évben minden hónapban közread egy új trekket, a széria aktuális, augusztusi darabjához pedig hipnotikus hatású, "szokatlanul szokványos" klipet készített. Premier!

A 12 hónap alatt 12 új szám "akciót" Goromba nem promóciós húzásnak szánja (bár annak is működik), az elsődleges célja, hogy saját munkamódszerét felrázza, fejlessze. Vállalását így magyarázza: "Az egyik nagy problémám volt, hogy túl sokat ültem egy-egy készülő projekten, így rengeteg idő telt el, mire befejeztem valamit, és nagy eséllyel pont a sok agyalás miatt nem sikerültek annyira jól ezek a zenék. Ütős, húzós zenék elkészüléséhez ezek szerint nálam az is szükséges, hogy miután elkaptam egy hangulatot, minél hamarabb eljussak odáig, hogy már csak csiszolni kell a dolgot. Ebben nagy segítség, hogy előre meghatároztam magamnak a határidőket: minden hónap végéig egy újabb trekk. Két fő szempont volt, amiért ez nagyon is jó ötletnek tűnt: amellett, hogy egyre több zeném érhető el nyilvánosan, már biztosan merem állítani, hogy engem is fejleszt, mert gyorsabban kell dolgozni, és ha valami nem működik, nem próbálom mégis valahogy beépíteni a többi sáv közé, hanem más megoldást keresek."

Az egyéves széria némi csalással indult, mert rögtön a január kimaradt, helyette februárban kijött egy kétszámos, hivatalos kiadvány (a Personal Fantasy EP a portugál székhelyű Relevante Records-nál), az azt követő számok viszont mind ingyen letölthetők Goromba Soundcloudjáról. "Amíg nincsen elég, általam nyilvánossá tett olyan zeném, amire büszke is tudok lenni, nem is próbálkozom azoknál a kiadóknál, ahol szívesen megjelentetném a munkám. Épp ezért az év eleji EP-n kívül idén minden trekk letölthető ingyen. Mondtak olyat is, hogy ez nem jó dolog, mert kevés emberhez jutok el vele, ami igaz is, de a fő célom ezzel az egésszel végül is a fejlődés" - mondja erről.

Az augusztusi szám az Ordinary Unordinary címet kapta, ami nem jött könnyen. "Már elkészült a zene és a videó is, de még mindig törtem a fejem, hogy milyen cím állna jól neki. A videó alapanyagául szolgáló felvételek véletlenszerű időpontokban készültek, amikor éppen eszembe jutott felvenni, ahogy suhan el a táj, az épületek, megérkezik a metró, vagy kint vagyok az erdőben. Ebbe belegondolva, és a videót látva ez jó címnek tűnik. Ami a zenét illeti, a hangulat folyamatosságára, egyszerűségre és egy kis táncolható szürkeségre törekedtem most is, a túl nagy kiállásokat és dropokat mellőzve. Hét és fél perc utazgatás hanghullámok között."

Íme tehát Goromba legfrissebb, utaz(tat)ós számának kaleidoszkóp-klipje:

https://recorder.blog.hu/2016/08/22/klippremier_goromba_ordinary_unordinary
Klippremier! Goromba: Ordinary Unordinary
süti beállítások módosítása