Klippremier! 40 Days: Arkham Smile

2016.08.18. 13:00, rerecorder

40_days.jpg

Debütálása után három évvel, most áprilisban tért vissza a némileg átalakult 40 Days. A No Plan című második hatszámos - ezúttal is remek - EP-t rögtön egy videóval (Wasted Decade) párosítva mutatta be a noisy psich-dreampopos kvintett, ám máris itt egy újabb klip az Arkham Smile című dalhoz: egy hozott anyagból kidolgozott, szörnyen jó fekete-fehér trash.

A klipkészítést ezúttal is házon belül oldotta meg a zenekar, most Hundt Zsolt gitáros szerkesztette össze az anyagot egy The Beach Girls And The Monster című 1965-ös, John Hall által rendezett filmből. Át is adjuk a szót a zenésznek, mesélje el a videó történetét: „erre a számra a kezdetektől fogva valamiféle szörnyes vonalat képzeltünk el a klip terén. Először egy ártatlan plüssmackóban gondolkodtunk, ami elfogyasztja a zenekart. Utána régi fekete-fehér rémfilmekben, amiket magunkra vetítünk. Végül és nem először a régi, szabad felhasználású videók mellett döntöttünk, amiknél már nem kell jogdíjakkal bajlódni. Így bukkantunk a The Beach Girls And The Monster című filmre, ami egy olyan mesteri, lélegzetelállító trash, hogy méltónak bizonyult a 40 Days képviseletére.”

A klipes szerzeményről pedig Bákonyi Ádám gitáros mesélt a Recordernek: „a dal alapja már régesrég megszületett, amit a nagyszerű magyar gitáros, Szabó Gábor inspirált. Torzítók és zajok nélkül viszont nem érdemes élni, így az eredetileg kellemesnek szánt számot igyekeztünk a lehető legdurvábbra venni. A felvétel végén hallható szólót Mick Ronsonnal szerettük volna felvenni, de mivel ő már nem él, Hundt Zsolti oldotta meg a feladatot.”

A 40 Days időközben mixtape-sorozatba is kezdett, kedvenc zenéiket, hatásaikat mutatják be ilyen módon, az eddig elkészült darabok közül Bákonyi Ádám gitáros válogatása itt, Bukta Zsolt basszusgitáros favoritjai pedig itt hallhatók.


és akkor a szórakoztató friss klip: 


a 40 Days Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/08/18/klippremier_40_days_arkham_smile
Klippremier! 40 Days: Arkham Smile
süti beállítások módosítása