Itt a Cseh Tamás Program – Bognár Szabolcs

2016.08.05. 08:00, rerecorder

bognar_szabolcs.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben az első, Bognár Szabolcs.

Szabolcs a SoulClap Budapest egyik alapítója és olyan formációk állandó billentyűse, mint az Amoeba, az Akkezdet Phiai vagy az iamyank Live Band. A zenekari és a produceri munkák mellett évek óta dolgozik saját szerzeményein, melyeket a Cseh Tamás Program segítségével szeretne összefogni és megjelentetni.

„Nagyon sok szerzemény van a fiókomban és a fejemben, sok demo van a számítógépemen, és nagyon szerettem volna élő zenészekkel dolgozni, ezért jelentkeztem a Cseh Tamás Programba” – mesélte Bognár Szabolcs. A zenész mögött nem áll egy meghatározott létszámú zenekar, inkább egy kis zenekari mag, amely köré mindig az adott számok kapcsán gyűlnek össze hangszeresek, énekesek. „Ez nem egy általánosságban vett zenekar – az albumunkon például négy-öt dobossal is dolgozunk, és lesznek olyan számok, ahol a gitár, máshol a fúvós hangszerek érvényesülnek.”

Bognár Szabolcs azt is elárulta, hogy szeretne hangzásokkal kísérletezni. „Sokat stúdióztunk, és összegyűlt már jópár szerzemény – több mint tizenhét szám van már a lejátszási listán, és több külföldi előadóval, énekessel, rapperrel szeretnék még együtt dolgozni” – teszi hozzá. A zenész a nemzetközi lehetőségeket is keresi, többek között együttműködött már holland, londoni, New York-i énekesekkel is, akik számaiban is szerepeltek.

Bognár Szabolcs egyedi hangzásvilágra törekszik. Mint mondja: a hiphop- és a jazz-gyökerű soullal kevert szabad zene az övé, amelyben vannak elektronikus és afrikai elemek, illetve ezeknek a keverékéből szeretne alkotni egyedi zenei világot.

A zenész sikeresen pályázott a Cseh Tamás Programban, így hamarosan megjelenik az EP-je.

Mentora: Márkus Tibor a Zeneakadémia adjunktusa és a Bartók Konzi tanára. Jazztáborokat és jazzklubot vezet, és nyolc évig volt a Magyar Jazz Szövetség elnöke.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/05/itt_a_cseh_tamas_program_bognar_szabolcs
Itt a Cseh Tamás Program – Bognár Szabolcs
süti beállítások módosítása