Itt a Cseh Tamás Program – Harmadik évad: 625 millió

2016.08.04. 08:04, rerecorder

cstp_logo_650_1_1_1_1_1_1_1.jpg

Visszavonhatatlanul elindult a Cseh Tamás Program harmadik évada. Ezt nemcsak az jelzi, hogy az NKA Bizottságának döntése értelmében a 2015-ben befizetett üres adathordozói jogdíjakból 625 millió forint fordítható a programra, hanem a folyamatosan megjelenő pályázati kiírások is.

A következő évadban is 2 millió forintot fordíthatnak legalább öt új dal rögzítésére, egy profi videoklip elkészítésére, egy lemez megjelentetésére, koncertezésre és kommunikációra azok az induló előadók, akik augusztus 1-jéig pályázhattak az NKA Cseh Tamás Programhoz, majd a kollégium és a szakmai zsűri beválogatja őket a támogatandó huszonöt formáció közé. Szintén a hónap első napja volt a 2016. év végéig megvalósítandó nemzetközi koncertek támogatására kiírt pályázat jelentkezési határideje, viszont az NKA és a Cseh Tamás Program honlapján már elérhetőek a fővároson kívüli és a határon túli könnyűzenei kluboknak szóló pályázatok, amelyeket augusztus 31-ig lehet beadni és az Előzenekari Alprogram kiírása, amelyre szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

A nyári pályázati dömpinget a Cseh Tamás Program harmadik évadára vonatkozó költségkeret meghatározása tette lehetővé. Ennek ismeretében az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium döntött a rendelkezésre álló forrás alprogramok közötti felosztásáról, aminek köszönhetően a fővároson kívüli klubok támogatására a tavalyi 80 helyett a 2016/17-es évadban 140 millió forint fordítható. Újdonság, hogy a kollégium külön 50 millió forintos keretet határozott meg a könnyűzenei oktatást segítő pályázatok kiírására.

A kollégium bízik abban, hogy az előző évi keretéből megmaradt több mint 300 millió forintot ebben az évadban felhasználhatja, így tovább bővülhet az egyes alprogramok támogatottsága. A nyáron megjelent pályázatokról szeptembertől folyamatosan dönt a kollégium, illetve a többi alprogram – médiatámogatási, nemzetközi – pályázatainak megjelenése is kora őszre várható.

K. B. (Cseh Tamás Program)

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/04/itt_a_cseh_tamas_program_harmadik_evad_625_millio
Itt a Cseh Tamás Program – Harmadik évad: 625 millió
süti beállítások módosítása