Jótékonysági kislemezdalban énekel együtt Mark Lanegan és Dave Gahan

2016.08.03. 15:52, Frontrecorder

catpeople.jpg

Úgy tűnik, 2016 az az év lesz, amikor visszakerül a köztudatba a Cat People (Párducemberek) című 1982-es kultfilm soundtrackje: februárban a countryrocker Shooter Jennings adta ki a főcímdal feldolgozását Marilyn Manson közreműködésével, most pedig itt az eredetileg David Bowie által énekelt Cat People (Putting Out Fire) újabb átirata, ezúttal Mark Lanegan és Dave Gahan előadásában.

A Cat People kísérőzenéjét Giorgio Moroder szerezte, a főcímdal szövegét Bowie írta és ő is énekelte fel, majd átdolgozott változatban rátette 1983-as sikerlemezére, a Let's Dance-re. A dal legfrissebb feldolgozását a holland-amerikai basszusgitáros, Martyn LeNoble és az osztrák dobos, Christian Eigner jegyzi, a vendégénekesek személye pedig tulajdonképpen adta magát, hisz előbbi dolgozott Dave Gahan-nel és Mark Lanegan-nel is, míg utóbbi a Depeche Mode koncertdobosa közel két évtizede. Az egymást tehát jól ismerő négyes által rögzített Putting Out Fire jótékonysági célt szolgál, a kislemezből befolyt teljes bevételt a májbetegségek ellen küzdő American Liver Foundation kapja.


És milyenek a véletlenek: a fent említett Shooter Jennings+Marilyn Manson-féle feldolgozás animációs klipjét ugyancsak tegnap tették közzé: 

https://recorder.blog.hu/2016/08/03/jotekonysagi_kislemezdalban_enekel_egyutt_mark_lanegan_es_dave_gahan
Jótékonysági kislemezdalban énekel együtt Mark Lanegan és Dave Gahan
süti beállítások módosítása