Itt a Nick Cave And The Bad Seeds új albumának és filmjének előzetese

2016.08.03. 11:47, Frontrecorder

nickcave.jpg

Szeptember 9-én jelenik meg Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds új albuma, a Skeleton Tree, melynek megszületéséről dokumentumfilm is készült - íme a drámai hangvételű előzetese.

Nick Cave-ék legutóbbi stúdiólemeze, a Push The Sky Away 2013 februárjában jelent meg, a következő évben pedig már el is kezdtek dolgozni az új albumon Brightonban. Közben, (a hivatalos moziforgalmazásban) 2014 szeptemberében) bemutatták a Cave-ről készült fikciós dokumentumfilmet, majd 2015 áprilisában kiadták a zenész új, hányószsacskókra írt könyvét, minden fényesen alakult az életében, mígnem tavaly nyáron váratlan családi tragédia történt: Cave 15 éves fia, Arthur brightoni otthonuktól nem messze lezuhant egy szikláról és július 14-én belehalt a sérüléseibe. Fiának elvesztése természetesen Cave készülő lemezére is hatással volt, a felvételeket végül egy másik etapban, Franciaországban fejezték be. Az albummal párhuzamosan készült egy film is, Andrew Dominik rendező (Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford; Ölni kíméletesen) irányításával; a One More Time With Feeling alapvetően koncertfilmnek indult, melyben a zenekar a lemez összes dalát eljátssza stúdióban, kulisszák mögötti felvételekkel és interjúkkal kiegészítve, a tragédia azonban mind a lemeznek, mind a filmnek új irányt adott. A sajtóanyag úgy fogalmaz, hogy a Cave narrációjával és töprengéseivel átszőtt alkotás annak megrendítő lenyomata, ahogy egy művész próbál felülemelkedni élete sötét korszakán. "Többségünk nem akar megváltozni De mi van akkor, ha olyasvalami történik, egy katasztrófa, ami óhatatlanul megváltoztatja az embert?" - mereng Cave abban a trailerben, ami a filmet/lemezt beharangozza, és tényleg megrendítő hallgatni.

A fekete-fehérben és színesben forgatott One More Time With The Feeling premierje az idei Velencei Filmfesztiválon lesz, ezután szeptember 8-án, a világ 650 mozijában vetítik egyszerre. Ez lesz egyúttal az egyetlen lehetőség a másnapi, szepetmber 9-i megjelenés előtt "belehallgatni" a Skeleton Tree albumba, amelyet nem vezet majd fel kislemez.

Íme a kettős trailer

https://recorder.blog.hu/2016/08/03/itt_a_nick_cave_and_the_bad_seeds_uj_albumanak_es_filmjenek_elozetese
Itt a Nick Cave And The Bad Seeds új albumának és filmjének előzetese
süti beállítások módosítása