Magyarradar – Bull Ball + 5MOF Studio Werk (doksi egy lemezkészítésről)

2016.07.22. 11:43, rerecorder

bull_ball_2.jpg

A Bull Ball egy 2010-ben alakult hazai crossover-zenekar, amelynek tavalyi debütlemezét most egy itthon nem túl gyakran megjelenő szemszögből mutatjuk meg. Tizennyolc perces videó az anyag készítéséről, stúdiómunkákról, interjúkkal (a werkfilm és a klipek is Szombath Máté és a Cineast munkáját dicsérik). Előtte pedig Bai Renátó basszusgitáros-énekes mutatja be a formációt a Magyarradaron.

Megalakulás éve: 2010.

Honnan: Ferencváros.

Tagok: Bai Renátó (basszus/ének), Kiss Lóránd (dobok), Szeiler Bálint (gitár).

Stílus: Crossover/rapmetal/numetal.

Hatások: A 90-es évek, a magnókazetták.

Kiadók: Szerzői.

Történet: A helyszín a magyar főváros, a dátum 2010 január. Ebben az időszakban alakul ki az a formáció, amely évekig változatlan marad, ezzel megalapozva a zenekar hangzásvilágát és stílusirányát, valamint egy kreatív munkafolyamat kezdetét. Mint minden, magára valamit is adó zenekar, tetemes időt töltöttünk a próbateremben, a budapesti klubok szinte mindegyikét megjártuk, még olyanokat is, amelyeket nem kellett volna,  ezeket megfejelve néhány vidéki helyszínnel. Teltek-múltak a hetek, hónapok, néha könnyebbek, néha nehezebbek, míg nem 2013-ban megjelent az első, három dalt tartalmazó Fuck All EP. Lóri és jómagam mellett Por Botond és DJ Deez munkája köszön vissza ezen a "hanghordozón", csak úgy, mint a 2015 első felében, magyar nyelven megszólaló Budapest single-ön, és annak megklipesített verzióján, illetve a 2015 végén megjelent, tíz dalt tartalmazó 5 Minutes Of Fame című első nagylemezen, melyen Lugosi Dániel is tiszteletét teszi három dal erejéig. A 2014/2015-ös év, a termékenysége ellenére néhány keserű pillanattal is megajándékozta a csapatot, amit főleg a gitáros poszt sínylett meg igazán. Az idei év elején hozott össze a sors minket Bálinttal, vele folytatjuk tovább a munkát, illetve T.O.-val, polgári nevén Makai Tamással randevúzgatunk, aki újabb színt hoz a zenekar hangzásvilágába. A recept a régi, dalokat írni, csokorba szedni őket és keményen beletolni az emberek arcába.

bull_ball_vol3_2016.jpg


Megjelenések
: Fuck All (EP), 2013, Budapest (single), 2015, 5 Minutes Of Fame (album), 2015.

Küldetés: Hasonló ambícióink vannak, mint bárki másnak, aki a muzsikálást választja költséges hobbijául. Továbbra is azon dolgozunk, hogy azt a zenei világot, amit képviselünk, minél szélesebb körben el tudjuk juttatni a hallgatósághoz, minél több színpadon igazolni tudjuk ennek létjogosultságát, mert kibaszott sok energia és lélek ömlik belőle a világra.

Jövőkép: Grammy-díj.

Mellékprojektek: Jómagam a péceli illetőségű No More Gravity-t is erősítem, Lóri pedig a Pregnant Whale Pain nevű formációban is felüti a fejét. Együtt üzemeltetjük a Gouranga (Nirvana tribute) formációt, amikor éppen olyan kedvük van, eközben Bálint, mint énekes-gitáros frontember, a Tündérvese útját egyengeti serényen. Illetve T.O. a hajdúszoboszlói bázissal bíró Soap City Squad bítmékere, emszíje, mindenese.

Szexepil: Pofátlanság.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egy nemzetközi tehetségkutató keretein belül meghívtak, majd visszahívtak minket Bécsbe vendégzenekarként. Két klub színpadain, összesen négyszer volt alkalmunk bemutatkozni az osztrák közönség előtt, na az igen megtisztelő volt. Ráadásul úgy kajázták a zenénket, hogy az már félelmetes méreteket öltött, akadtak olyanok, akik azt gondolták, hogy mi itthon Magyarországon, egy elég komoly, sikert sikerre halmozó kompánia vagyunk. Tévedtek. Azért jól esett.


és akkor a 5MOF Studio Werk című 18 perces doksi arról, hogyan készült a zenekar debütlemeze: 


a lemez: 


a Bull Ball Facebook-oldala 


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2016/07/22/magyarradar_bull_ball_5mof_studio_werk
Magyarradar – Bull Ball + 5MOF Studio Werk (doksi egy lemezkészítésről)
süti beállítások módosítása