A RATM, a Public Enemy és a Cypress Hill tagjai együtt hergelik Amerikát

2016.07.19. 20:38, Frontrecorder

por.jpg

Új szupergrup alakult a Rage Against The Machine zenészeiből, valamint a Public Enemy és a Cypress Hil fő rappereiből. A Prophets Of Rage alapból csak egy turnéra állt össze, albumot nem tervez felvenni a formáció, csak egy-két dalt - rögtön kezdésnek itt van tőlük a névadó Public Enemy-szám feldolgozása.

Az alkalmi zenekarban a RATM részéről Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos vesz részt, míg a PE-t Chuck D és DJ Lord, a Cypress-t pedig B-Real képviseli. Az ötletgazda Morello szerint az elnökválasztásra készülő Egyesült Államokban morális vészhelyzet van, ebben a kritikus időben pedig úgy érezi, fel kell rázni az embereket, hogy tisztán lássanak, és erre kitűnő eszköz egy protest zenekar - mivel a Rage, a PE és a Cypress Hill mind önmagában is politikus, a rendszert keményen támadó zenekar, az erőik egyesítése logikus lépésnek tűnik. A Prophets Of Rage elsődleges célja, hogy koncerten tüzelje fel az amerikaiakat, és teszi mindezt az október közepéig tartó Making America Rage Again elnevezésű turnén (bár talán esetükben az élőzenei tiltakozó kampányhadjárat helyesebb megfogalmazás). A Prophets Of Rage egyébként az anyazenekarok dalaiból válogat, emellett van-lesz pár saját daluk, album viszont nincs kilátásban. A veterán forradalmárok a turnét egyértelmű üzenetként a Republikánus Párt konvenciójának otthont adó Clevelandben indítják július 19-én, azaz ma este. Tegnap pedig közzétették az első felvételüket, amely ugyan nem saját, hanem a nevüket adó 1988-as Public-Enemy-dal feldolgozása, de nyilván nem lehetett mással indítani. A dal nem meglepő módon egy az egyben RATM, egyedül Zack De La Rocha hiányzik belőle (vele mondjuk jobb is lenne), aki nem kívánt beszállni az ügybe (elvileg épp a szólólemezén dolgozik, Morello viszont azzal vádolja, hogy nem akarta hallatni a hangját)  Ez tehát a Prophets Of Rage programadó harci dala:




a Beastie Boys No Sleep Till Brooklynjának és a Public Enemy Fight The Powerének egyvelege:a formáció júniusi bemelegítő fellépéséről:




és egy riport a Prophets Of Rage első koncertjéről, melyben a Party's Over című saját számuk részlete is hallható:

https://recorder.blog.hu/2016/07/19/a_ratm_a_public_enemy_es_a_cypress_hill_tagjai_egyutt_hergelik_amerikat
A RATM, a Public Enemy és a Cypress Hill tagjai együtt hergelik Amerikát
süti beállítások módosítása