Több mint 40 nő ellen követtek el szexuális bűncselekményeket két svéd fesztiválon

2016.07.05. 16:30, prerecorder

 f61b02c8.png

Egy hétvége alatt több mint negyven feljelentés érkezett szexuális zaklatások miatt Svédország két legnagyobb fesztiválján. A hírek alapján a Bravalla Fesztiválon öt lányt megerőszakoltak, tizenkettőt pedig szexuálisan bántalmaztak. Az ingyenes, Putte I Parken fesztiválon pedig harmincöt bántalmazásról számolt be a média.

A norkoppingi Bravalla fesztiválon olyan előadók léptek fel, mint például a Mumford & Sons, Biffy Clyro vagy a The 1975. A helyi rendőrség nyilatkozatában elmondta, hogy a tettesekről különböző személyleírásokat kaptak, viszont egy dolog közös volt bennük, mind fiatal férfi volt. A Mumford & Sons-t sokként érte a hír és kijelentették, hogy addig nem lépnek fel ezen a fesztiválon, amíg a rendőrség és a szervezők nem bizonyítják be azt, hogy harcolnak az ilyen bűncselekmények ellen. A svéd énekesnő Zara Larsson, aki a fesztivál egyik fellépője volt, haragját a Twitteren adta ki, amin a következőket írta: "Csesszék meg azok, akik nyilvánosan erőszakolnak meg lányokat. Csesszétek meg srácok, hogy a lányoknak félniük kell egy fesztiválon. Utállak benneteket. Utállak Utállak Utállak."


A Karlstadban megtartott ingyenes Putte I Parken fesztiválon tizenkét és húsz év közötti lányokat molesztáltak. Hét férfit keresnek a rendőrök, akiket gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével. Pernilla Andersson, aki a fesztiválon játszott, nem nagyon tudja feldolgozni azt, hogy miközben ő a színpadon volt valakit megerőszakoltak vagy molesztáltak. Felszólította a rendőröket, hogy muszáj megtalálni az elkövetőket.

Alexandra Larsson, az egyik áldozat így összegezte gondolatait: "Félelmetes volt. Valaki ott állt mellettem, fogdosott és én nem tudom, hogy ki tette ezt. Undorító volt. Azért mentünk oda, hogy jól érezzük magunkat, de a fesztivál csak húsz percig tartott számunkra, hiszen annyira kellemetlenné vált a helyzet."


ŐK NEM FÉRFIAK - ERŐSZAKOS ZENÉSZEK.

https://recorder.blog.hu/2016/07/05/tobb_mint_40_no_ellen_kovettek_el_szexualis_buncselekmenyeket_ket_sved_fesztivalon
Több mint 40 nő ellen követtek el szexuális bűncselekményeket két svéd fesztiválon
süti beállítások módosítása