'80-as évek bingó a vörös hajú lánnyal

2016.06.29. 10:30, wordrecorder

the-front-bottoms.jpg

A '80-as évek amerikai középiskoláinak világa a popkultúra számos emblematikussá vált pillanatának volt ihletője, ezért talán nem is meglepő, hogy legújabb klipjében a létező legtöbb jelenet megidézésével növelné népszerűségét a nevét és zenéjét tekintve valahol szintén a tinédzserévek táján megragadó Front Bottoms.

Persze egy Ginger című dalhoz készült videóban nehéz is lenne tagadni a Molly Ringwald személyében a vöröshajú lányokat egy egész generáció szépségideáljává tevő legendás nyolcvanas évekbeli filmrendező, John Hughes hatását, de a főhősnő után kajtató két zenész még így is mindent megtesz, hogy a képzeletbeli bingószelvényünkön minél több szereplőt kipipálhassunk az évtized tinifilmjeiből.

Marty McFlytól kezdve Ferris Buellerig ugyanis sok mindenki felbukkan a klipben, de nagyjából hasonlóan funkció nélküli, mint amilyen az amúgy kifejezetten ígéretes powerpoppal induló duó legutóbbi lemezén az egy évtizeddel ezelőtt lezajlott emo-hullám teátralitása. A két fő karakter mellett viszont már nem lehet szó nélkül elmenni, hiszen valószínűleg a műfaj legemlékezetesebb mozzanatai kötődnek hozzájuk.


Mert mi másról is álmodhatna egy lány, mint hogy John Cusack álljon az ablaka alatt és Peter Gabriel In Your Eyes című száma bömböljön a hangszórókból?


Vagy arról, hogy az iskola rosszfiúja diadalittasan emelje az öklét az égbe a bálkirálynőtől kapott első csók után?


Az Easy A, szintén '80-as évek nosztalgiájával telített főhősnőjét alakító Emma Stone szerint nem sokról, de a Front Bottom tagjainak úgy tűnik kicsit kicsit más elképzelései vannak a női lélekről:

https://recorder.blog.hu/2016/06/29/_80-as_evek_bingo_a_voros_haju_lannyal
'80-as évek bingó a vörös hajú lánnyal
süti beállítások módosítása