Itt a Cseh Tamás Program – Nyilas Reni & Ők

2016.06.28. 08:30, prerecorder

nyilas_reni_and_ok1.jpg

A legfontosabb a dalok hangulata és üzenete – állítja a Nyilas Reni & Ők zenekar. A Cseh Tamás Program által támogatott banda számaiban keveredik a pop, a funky és a rock. A szövegeket Nyilas Reni énekes-gitáros írja, majd a próbateremben együtt dolgoznak rajtuk tovább, mivel demokratikus a zenekar.

Hatan alkotnak egy csapatot, de ez nem volt mindig így. Kezdetben Nyilas Reni egy szál akusztikus gitárral lépett fel a baráti társasága zenekaraiban – hol akusztikus betétként, hol előzenekarként. Majd a többi bandából két taggal, köztük Bárándi András basszusgitárossal és Szepesi András dobossal kezdtek el együtt dolgozni, és a saját dalaikat előadni. Gitárosukat Urbán Bence személyében találták meg, aki billentyűzik és tangóharmonikázik is. Végül jött Jantyik Hanna fuvolás, ősszel pedig csatlakozott hozzájuk Gonda Szabolcs is, aki végleges szólógitárosuk lett.

„A legtöbb dalunk különböző stílust képvisel. Igaz: van köztük poposabb és rockosabb is, és van, amelyik elgondolkodtató vagy mélabús, míg egy másik inkább sanzonszerű. Valaki egyszer azt mondta a zenénkre, hogy eklektikus poprock, de a legfontosabb nem is a stílus, inkább a dal hangulata” – állítja Reni.

Beck Zoli szokta mondani, hogy a zenénkben mindig van valamilyen igaz állításunk a dolgokról. Valamit el akarunk mondani – méghozzá őszintén. Szeretünk üzeneteket eljuttatni a nézőkhöz. Ezt mutatja, hogy konkrétan van egy Üzenet című számunk is, amely zöld dal, és a környezetünk megóvására hívja fel a figyelmet. Nekem szívügyem, hogy a dalainkkal kiálljunk azokért az apró dolgokért, amelyek jobbá tehetnék a világot” – hangoztatja az énekes.

A zenekar a Cseh Tamás Programnak köszönhetően kiadhatta lemezét is, a lemezbemutató koncertet június 10-én tartották egy másik támogatott bandával, az Éva Presszóval együtt.

Mentoruk: Bérczes Ádám.


a zenekar Elfáradtam című száma:


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/28/itt_a_cseh_tamas_program_nyilas_reni_ok
Itt a Cseh Tamás Program – Nyilas Reni & Ők
süti beállítások módosítása