Itt a Cseh Tamás Program – Köles Eliza

2016.06.25. 08:01, prerecorder

koles_eliza1.jpg

Köles Eliza arra törekszik, hogy a saját hangján szóljon az emberekhez. A főként jazz, funk és hiphop műfajban alkotó énekesnő évek óta valósítja meg saját elképzeléseit zenekari formában. A Cseh Tamás Program támogatottja már egészen kiskorában magába szívta a jazz-életérzést.

Köles Eliza zenészek között nőtt fel, majd a középiskola után Budapestre érkezett, ugyanis a Nemzeti Színház leszerződtette három darabra. Érezte azonban, hogy zene nélkül hatalmas űr van benne, ezért jelentkezett a Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakára, ahová egyből fel is vették. „Hirtelen megtaláltam a második családomat. Rövid idő alatt nagyon sokat tanultam, amit a mai napig használok és tovább is adok. Örök hálám a tanároknak, osztálytársaknak, szerelmeknek, mert mindannyian rengeteget tettek hozzá a mostani személyiségemhez, lelki fejlődésemhez.”

Korábban feltűnt már televíziós tehetségkutatókban, dalait játsszák a rádiók és a Cseh Tamás Programba is bekerült. „Nagyon jól ismerem azokat az embereket, akikben buzog a kreativitás, és minden vágyuk, hogy valamilyen úton-módon felszínre törjön minden érdekes gondolat. Én magam is törekszem arra, hogy a saját hangomon szóljak az emberekhez, és nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Cseh Tamás Programot, amely pontosan erre kíváncsi. Nem volt kérdés tehát, hogy én is jelentkezem, és biztos vagyok benne, hogy minden sikeres pályázó éppúgy szárnyal, mint én” – lelkesedik az énekesnő, akinek a bemutatkozó albumát is kézbe vehetik az érdeklődők a Cseh Tamás Programnak köszönhetően.  

A lemezzel kapcsolatban elárulja: a rajta lévő dalok mindegyike egy kicsit ő. „Menthetetlenül kreatív és merész vagyok, ezért a dalaim dramaturgiája nagyon fontos számomra. Történetek, mesék – mind-mind az én kis fantáziavilágom. Szeretnék a fülek mellett a szemnek és a humorérzéknek is kedvezni.”

Mentora: Balázs Sziszka, aki lemezkiadót és management ügynökséget vezet.


a Sassy Girls lyric videója


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/25/itt_a_cseh_tamas_program_koles_eliza
Itt a Cseh Tamás Program – Köles Eliza
süti beállítások módosítása