Premier! Mystical Plants: Positivity (EP + videoklip)

2016.06.20. 12:30, Frontrecorder

mysticalplants.jpg

Ugyan itt a nyár, ilyenkor szebbnek hat az élet, de azért erősítsünk csak rá a pozitív töltetre, méghozzá a Mystical Plants zenekar napos oldalról sugárzott funkrockos-elektronikus friss EP-jével és a Positivity című daluk pozitív végkicsengésű klipjével!

A nyíregyházi Mystical Plants a kétezres évek elején bújt ki a nyolcvanas évek funkyjával komposztált kései acid jazz zenei táptalajából, a basszusgitáros-producer Balázs Béla:és a gitáros Munkácsi István kultiválásában. A formáció azóta szépen fejlődik: az első albumuk 2006-ban jelent meg (Use Your Head), 2009-ben csatlakozott hozzájuk Bryant Goodman énekes, majd a második album (The Harvest  - 2011) után Nagy Péter billentyűssel és Rátkai Róbert dobossal (plusz Kindrusz Emese háttérvokalistával) eleven koncertzenekarrá nőtték ki magukat. Közben a hangzásviláguk is alakult; mostani formájában organikusan vegyül benne soul, blues, funky, rock és house-os elektronika, ez pedig élénk, könnyed, de tartalmasan szórakoztató zenét terem.

A zenekar javában dolgozik a következő albumán, ezt előlegezi meg az itt hallható EP, melyen két új dal és azok egy-egy remixe kapott helyet. A címadó Positivity house-os húzású lehengerlő funkrock-sláger, a Gimme Sum fülbemászó funkos elektródiszkó-lazázás, előbbiből a Lack Jemmon, azaz Clairvo és Kid Panel dj-producerek duója készített a basszusra rágyúrt ghettofunkos átiratot, utóbbit a Human Tornado (a Mystical Plants-vezér Balázs Béla, a colorstaros Máté Szabolcs és DJ Infragandhi közös projektje) vágta discohouse-partiba.

 

A felvillanyozó Positivity a remix mellett menő számítógép-animációs sci-fi-klipet is kapott, melynek megszületéséről és mondanivalójáról így mesél a zenekar: "Tavaly nyáron keresett meg minket az EPER Creative Studio egyik oszlopos tagja, Varga Zoltán. Elmondta, hogy tetszik neki a Mystical Plants zenéje és szívesen dolgozna velünk valamilyen formában. Először arról volt szó, hogy csinálna egy animációs videót, amihez a mi zenénket használná, hiszen ők inkább vizuálban, mappingben utaznak, de aztán arra jutott, hogy szeretné kipróbálni magát a videoklip műfajában. Miután kiválasztottuk a Positivity-t, 2015 októberében tartottunk két forgatási napot, majd ő elkezdett dolgozni az anyaggal. Sajnos, mint minden alacsony költségvetésű projektnél, sok technikai, vagy pénzhiányból eredő akadályba ütköztünk, de ez Zolit nem tántorította el, folyamatos kreativitással oldotta meg a problémákat. Témáját tekintve a klip a pozitív kisugárzás és belső energia hatásáról, annak átadásáról és kifejezéséről szól a maga galaktikus módján. Lényegében annyi a sztori, hogy Bryant, az énekes egy kis pozitív jel formájú poddal érkezik egy sötét, negatív bolygóhoz, amit mondjuk úgy, felszabadít a negatívság rabigája alól a pozitív erők bevetésével, miközben a zenekar hologram formájában tolja a space rock 'n' rollt. Mindez EPER-ék fantasztikus animációs világában történik, ahol már maga a látvány is magáért beszél."

https://recorder.blog.hu/2016/06/20/premier_mystical_plants_positivity_ep_videoklip
Premier! Mystical Plants: Positivity (EP + videoklip)
süti beállítások módosítása