Magyarradar – mi-is(h)

2016.05.06. 16:26, rerecorder

miish.jpg

Sziklai Balázs egy Not An Example nevű zenekarral lényegében rögtön külföldön próbált szerencsét, ám annak feloszlása után maradt Skóciában és töltekezett, aminek eredményeként most elkészült bemutatkozó szólóanyagával. A mi-is(h) néven kiadott debütlemez az ambientes-elektronikus-posztrockos-pszichedelikus olvasztótégelyben született meg.

Az indulás éve: 2015.

Stílus: Pszichedelia, ambient, posztrock.

Hatások: Jim Jarmush, Dave Tipper, Clark, The Mars Volta, Aphex Twin, Minilogue, Ozora.

Kiadók: EvenEdge.

a1740962769_16.jpgTörténet: Hosszú évekig játszottam a ‘Not an example’ nevű bandában basszusgitárosként, ami egy elvetélt külföldi szerencsepróbálgatás után feloszlott. (Az énekesünk azóta vidáman üvöltözik a Room Of The Mad Robots-ban. A dobosunk pedig nemrég játszott az A38 Hajón az új R.G.B. nevű őrült játékzene bandájával.) A feloszlás után én még sokáig éltem Skóciában és csak két éve költöztem végleg vissza. A háttérben mindig is írtam saját dalokat és rengeteget jártam partykra, minden gond nélkül zabáltam a gitár- és szintizenét. A mostani anyag ezeknek az éveknek az összegzése, afféle best-of, egy soha meg nem jelent albumról, megtűzdelve három teljesen új számmal. 

Megjelenések: Lullabies From The Acid Mountain – 2016.

Küldetés: Az emberek táncoltatása.

Jövőkép: Nyártól szeretnék minél több helyen fellépni az albummal, és ha minden jól megy, eljutok egy-két fesztiválra is. Szeptembertől pedig jön egy új lemez, valószínűleg egy pár vendégénekessel.

Mellékprojektek: Deerfeeder (deephouse/trance).

Szexepil: Zöld szemek.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Majdnem minden reggel kikelek az ágyból.

és akkor a néhány napja megjelent Lullabies From The Acid Mountain


a mi-is(h) Facebook-oldala

Címkék: magyarradar mi-is(h)
https://recorder.blog.hu/2016/05/06/magyarradar_mi-is_h
Magyarradar – mi-is(h)
süti beállítások módosítása