A Trafó ajánlata: Látható hangok, hallható mozgás

2016.05.03. 16:55, wordrecorder

whilewestrive650.jpg

(X) Igéző táncdarab olvaszt egybe filozófiát és idegtudományt, az eredmény pedig egy olyan előadás, amely minden érzékszervünket megbabonázza: a While We Strive nézői a szemükkel hallanak és a fülükkel látnak. A holland Arno Schuitemaker műszaki pályáját elhagyva lett koreográfus, és közben több más tudományágba is belevetette magát. A fénnyel, hanggal, mozgással manipuláló produkció május 5-6-án debütál Budapesten, a Trafóban.

Három táncos szüntelen mozgása ingázik a békét árasztó nyugalom és a kirobbanó dinamika között az előadásban. A költői és egyben nyers produkció nemcsak az érzékszerveinkkel játszik, de az idő- és térérzékelésünket is megváltoztatja.  Egyszerre tart két lábbal a földön, és enged hallucinálni, így nemcsak a táncosokat látjuk már szereplőnek, de minden más elemet is: fény és hang egyaránt markáns szerepet kapnak a produkcióban.

Az előadás körbejárta már Európát, 2013-ban pedig azon az Aerowaves fesztiválon szerepelt, amelyiken Molnár Csaba és Fehér Ferenc koreográfiája is bekerült a legjobb húsz közé, egy évvel később ugyanott pedig a sokak által ismert magyar Hodworks társulat előadása és a Nyúzzatok meg! című produkció is az élvonalban szerepelt.

Arno Schuitemaker a fenti két magyar alkotóközösséghez hasonlóan fiatal, friss energiákkal robbant be a kortárs táncba, és vívta ki az egyre nagyobb szakmai figyelmet. Kíváncsisága, érdeklődése új és újabb formák felé sodorja, bár a test áll gondolkodásának középpontjában, mozgásnyelve egyszerre földhöz ragadt és elemelkedett. Előadói és nézői között szoros kapcsolatot teremt, munkái frissek és mélyek.

Arno Schuitemaker (NL): While We Strive

2016.05.05-06. 20.30

Trafó Nagyterem

Jegyvásárlás ITT

Facebook event ITT


az előadás trailere:

https://recorder.blog.hu/2016/05/03/a_trafo_ajanlata_lathato_hangok_hallhato_mozgas
A Trafó ajánlata: Látható hangok, hallható mozgás
süti beállítások módosítása