Építészetre táncolhatunk Róisín Murphy új albumán

2016.04.20. 13:03, Frontrecorder

monto.jpg

Az experimentális popzene ír dívája, Róisín Murphy - számos tánczenei énekes közreműködést és 2014-ben egy olasz táncdalok feldolgozásaiból álló EP-t kitérőként közbeiktatva - nyolc év kihagyás után, tavaly májusban adta ki legutóbbi albumát. Örömteli módon egy évre rá már érkezik is a Mercury-díjra jelölt Hairless Toy folytatása, melyet főként London, a modern építészet és az építkezések ihlettek. A Take Her Up To Monto című lemezről elsőként a nyitó dala hallgatható.

A Bowie-hoz hasonló zenei alakváltó és stílusikon negyedik stúdiólemeze tényleg az előző folytatása, a dalok ugyanis a Hairless Toy anyagával egy időben születtek, a koncertzenekarának billentyűséből tavaly a producerévé előlépett Eddie Stevens zenei irányításával. A Take Her Up To Monto a címében Dublin egykori, a helyiek által Monto néven emlegetett vörös lámpás negyedére, illetve egy arról írt folkdalra utal, a lemez dalaihoz az inspirációt pedig London, a modern építészet, a jövő szó szerinti és képletes építése adta. Ezt tükrözi az album borítója éppúgy, mint az énekesnő Facebookjára feltöltött teaser videó-sorozat, amelyben Murphy építőmunkásnak öltözve látható - persze neki ez is észbontóan jól áll. A dalokhoz lesznek klipek is, melyeket Murphy maga rendez, elmondása szerint a most érését visszaadó, életörömet közvetítő montázsos, gerillafilmes őrültségekre lehet számítani. Most viszont itt a lemez elsőként közzétett dala, a szellős elektrodiszkós (a második felével a korai Pet Shop Boys-t és Cerrone Supernature-ét egyaránt idéző) Mastermind:

A Take Her Up To Monto július 8-án jelenik meg, rá egy hónapra, augusztus 13-án Róisín Murphy felllép a Szigeten. Alább az albumának dallistája és borítója:

01. Mastermind
02. Pretty Gardens
03. Thoughts Wasted
04. Lip Service
05. Ten Miles High
06. Whatever
07. Romantic Comedy
08. Nervous Sleep.
09 Sitting and Counting

murphycover.jpg

Címkék: róisín murphy
https://recorder.blog.hu/2016/04/20/epiteszetre_tancolhatunk_roisin_murphy_uj_albuman
Építészetre táncolhatunk Róisín Murphy új albumán
süti beállítások módosítása