Holnap Record Store Day - sok koncert a Musiclandben és a Wave-ben!

2016.04.15. 16:47, rerecorder

recordstoreday.jpg

2016-ban április 16-án, azaz holnap van a Lemezboltok Napja, a nap, amikor rengeteg speciális kiadvány jelenik meg, a nap, amikor az átlagosnál jóval többen mennek lemezt venni és a nap, amikor a budapesti Musicland/Neon Music és a Wave lemezboltokban összehangoltan, órás váltásokban rengeteg jó és szokatlan koncerten lehet részt venni.

És a mindenkori Record Store Day (április harmadik szombatja) az a nap is, amiről a 2007-es létrehozása után jópár évvel egyre több vita folyik. A RSD eredetileg a független, kis lemezboltok megmentésére jött létre, később egyre több extra kiadvány jelent meg ennek ünneplésére, ami egyre több vitát generált: itt írtunk részletesen is minderről

A lényeg persze nagyjából megvalósult, az elmúlt öt évben folyamatosan és stabilan emelkedik a vinylvásárlás, rengeteg veszélyeztetett független lemezbolt megmenekült (természetesen messze nem mind), az extra kiadványoknak pedig többnyire örülnek a gyűjtők, még ha megy is a vita a major-kiadók és az indie-k között a lemezgyárak kapacitásának lefoglalásáról. Az üzenet egyértelmű: menj lemezboltba, de ne csak ezen a napon és ha szereted a zenét, akkor vegyél is itt lemezeket - de ne csak ezen a napon.

Ersd_musicland.jpgzen a napon persze érdemes, hiszen kedvezménnyel is lehet vásárolni, túl a három hivatalos magyarországi helyszínen (a Musicland/Neon Music-on, a Wave-en és a Deepen) kívül több másik lemezboltban is, itt a Budapesti Lemezbolt Térképünk, tessék böngészni!

A Musicland/Neon Music (aznap minden cd, dvd 10% kedvezménnyel és a koncertek előtt, után dj-k) és a Wave (aznap minden 10% kedvezménnyel, kivéve RSD-kiadványok + lesz plakát-árverés is) viszont ezekkel a koncertekkel is várja a zenerajongókat (az előbbi helyszínen élő stream is lesz):

12:00, Musicland: MINIMYST

13:00, Wave: THE SILVER SHINE

14:00, Musicland: BLACK BARTÓK

15:00, Wave: THE DEVIL'S TRADE

16:00, Musicland:COLORSTAR

17:00, Wave: CAMP KOALA

18:00, Musicland: MIUS

Plusz a Wave-ben lesz egy meglepetéskoncert is!


Musicland/Neon Music Facebook-eseményoldal

Wave Facebook-eseményoldal

a Record Store Day afterparty pedig a Beat On The Bratben lesz, Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2016/04/15/holnap_record_store_day_sok_koncert_a_musiclandben_es_a_wave-ben
Holnap Record Store Day - sok koncert a Musiclandben és a Wave-ben!
süti beállítások módosítása