Globálradar – Alessia Cara

2016.04.14. 09:30, rerecorder

alessia.jpg

Ugyanazt a hangmintát sikeresen felhasználni, amivel 1994 körül már Tricky és a Portishead is nagyot szakított: lazaság. Tizenkilenc évesen teljesen értetten és öntudatosan nyilatkozni és tisztában lenni önmagunkkal: menőség. Alessia Cara Európában márciusban megjelent első lemeze: ígéretes.

Indulás éve: 2009.

Honnan: Olasz származású, de a kanadai Ontarióban született.

Stílus: R&B, pop.

Kiadók: EP, Def Jam / Universal.

Olyan, mintha valaki Norah Jones hangi adottságaival állna ki popsoult énekelni. Ez a valaki konkrétan Cara.

alessiacara_know-it-all-cover-370x370.jpgTörténet: Olasz származású szülők (apja már Kanadában született itáliai, anyja kivándorolt olasz) gyermekeként Ontarióban nőtt fel, de már kisiskolásként versek írásával és színházasdival foglalta le magát, tízévesen megtanult gitározni, tizenhárom évesen elkezdett feldolgozásokat posztolni a YouTube-ra, hogy oszlassa félénkségét és persze, hogy megmutassa elég bivaly hangját. Gyorsan megbarátkozott a szerepléssel, és persze ebben a nagyon pozitív visszhang is sokat segített. Rádióról rádióra járt szerepelni, tavaly, tizennyolc éves korában meg is kapta a nagykiadós szerződést, első kislemeze fokozatosan kúszott be mindenhová, még Jimmy Fallon tévéműsorában is felléphetett. A sikerkislemez után egyből jött az album amerikai kiadása, még tavaly ősszel, ami talán kicsit korai volt, de azóta újabb klipes dallal szerezhet híveket magának és az egészen szórakoztató debütlemez márciusi európai kiadásakor már látszik pozícióján, hogy ebből még hosszú távú siker is lehet.

Megjelenések: Know-It-All album (2015), Four Pink Walls EP (2015).

Mellékprojektek: A korai feldolgozások a YouTube-on.


GLOBÁLRADARON SOK MÁS LAZA, MENŐ, ÍGÉRETES TEHETSÉG.

Szexepil: Elsősorban az elképesztően érett, mély hangja, plusz mellékesen a vad olasz tekintete, amikor kimereszti a szemeit.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A webtévés Streamy Awards-on nyert a Here-rel, a BBC Sound Of 2016-on az előkelő második lett, hazája legfőbb zenei díjátadóján négy kategóriában is jelölt.

Radarjel-erősség: A kezdeti vészvillogás után egy picit halványult a jelt, de Nagy-Britanniában alighanem jobban fogadják majd albumát és akkor meg erősödni fog újra. Szóval karrierje a második albumnál dől majd el.


a lemez: 


a Here


Wild Things

https://recorder.blog.hu/2016/04/14/globalradar_alessia_cara
Globálradar – Alessia Cara
süti beállítások módosítása