Így zenélj stikában a Buckingham-palotában

2016.04.13. 11:33, Frontrecorder

catseyes.jpg

Az angol királynő rezidenciája, a Buckingham-palota Londonban ugyan részben nyitva áll bárki előtt, de számos olyan rendezvénynek ad otthont, ahová kizárólag a meghívottak szűk elit köre nyer bebocsájtást. Egy ilyen nem nyilvános eseményre sikerült hívatlanul bejutnia a Cat's Eyes duónak. Hogyan? Középkori zenét játszó együttesnek adták ki magukat.

A posztpunk Horrors-frontember Faris Badwan és az olasz származású kanadai énekesnő-zeneszerző-multiinstrumentalista Rachel Zeffira kettőse 2011 legelején azzal keltett feltűnést, hogy legelső fellépésüket a Vatikánban adták, bíborosok előtt, templomi orgona- és kóruskísérettel. Igaz, ezt előre leegyeztették, nem úgy, mint ezt az újabb hasonló húzásukat - legalábbis ők azt állítják, abszolút illetéktelenül jutottak be a Buckingham-palotába, azzal a céllal, hogy ott előadják egy dalukat. Az akcióról készült rejtett kamerás videó leírása szerint mindez még márciusban történt, és a duó a királynő képzőművészeti gyűjteményéről rendezett privát előadásra lógott be, mégpedig úgy, hogy középkori zenészeknek álcázták magukat. Ezúttal fúvóskvintettet vittek magukkal, a jelenlévők pedig abban a hitben voltak, hogy egy autentikus reneszánsz kompozíciót hallanak, a kollekció részét képező zenélő óra bemutatásához kapcsolódva, holott a Cat's Eyes egy saját szerzeményét adta elő megtévesztő módon áthangszerelve. A szóban forgó We'll Be Waiting a június 3-án megjelenő második albumukon szerepel, így ez a megmozdulásuk nyilvánvalóan a felvezető kampány része, ami miatt mi fenntartjuk a gyanút, hogy meg volt ez beszélve, de mindenképpen ügyes pr-fogás.


A Treasure House című lemezről elsőként közzétett dal, a Chameleon Queen hagyományos szövegvideót kapott, melyben Badwan Zeffira szülővárosában felvett képei futnak.


ez pedig a Drag durva klipje, melyben a duó tagjai brutálisan legyilkolják egymást a vacsoraasztalnál:

https://recorder.blog.hu/2016/04/13/igy_zenelj_stikaban_a_buckingham-palotaban
Így zenélj stikában a Buckingham-palotában
süti beállítások módosítása