Tegan és Sara halálra szeretnek

2016.04.11. 10:47, Frontrecorder

tegansara_1.jpg

Három és fél év után ad ki új albumot a kanadai ikertestvérduó Tegan and Sara. A június 3-án érkező lemez címe Love You To Death, és a lányok tényleg agyonszeretnek mindenkit, mert egyből két dalt is megosztottak megjelenés előtt. 

Tegan Rain Quin és Sara Keirsten Quin az előző lemezükkel, a 2013 januárjában kijött Heartthrobbal szégyentelenül popos irányt vettek, és ez be is jött, ez lett az eddigi legsikeresebb albumuk (melynek turnéján Budapestre is eljutottak),amivel besoroltak a mainstreambe. Azt viszont nem lehet mondani, hogy addig ütötték a vasat, amíg meleg, mert a következő években csak egy-két filmbetétdallal (mint A Lego kaland Oscar-díjra jelölt főcímdala a Lonely Island-del közösen), feldolgozással (például ezzel) és kollaborációval jelentkeztek, na meg népszerűsítették az Oreo kekszet. Tavaly novemberre azért befejezték a nyolcadik sorlemezüket, amelyet a Heartthrob után ismét az egyik legtöbbet foglalkoztatott amerikai slágerkovács, Greg Kurstin zenei rendezett, így a lányok nyilván haladnak tovább azon az úton, amire ráléptek (és ami amúgy abszolút fekszik nekik). Ezt támasztja alá a pár napja megosztott két dal, a Boyfriend és a U-Turn, melyek közül az előbbit Sara úgy foglalta össze, hogy általánosságban arról a szituról szól, amikor nagyon kedvelsz valakit és már szeretnéd, ha hivatalosan is járnátok, de a másik erre még nincs kész (konkrétan az ő esetében ez a másik személy egy nő volt, akinek nemhogy korábban még soha nem volt leszbikus viszonya, de épp egy pasival volt együtt).

Alább a június 3-án megjelenő új Tegan and Sara-lemez nyolcvanas évek popmagazinos posztereit idéző borítója, és a dallistája:

tegansaracover.jpg

1. That Girl
2. Faint of Heart
3. Boyfriend
4. Dying to Know
5. Stop Desire
6. White Knuckles
7. 100x
8. BWU
9. U-turn
10. Hang on to the Night


Ez pedig a nyolcvanas évek popjától áthatott Boyfriend:

 

illetve az instant cukorpop-bomba U-Turn

Címkék: tegan and sara
https://recorder.blog.hu/2016/04/11/tegan_es_sara_halalra_szeretnek
Tegan és Sara halálra szeretnek
süti beállítások módosítása