EP- és klippremier! 40 Days: No Plan EP / Wasted Decade

2016.04.01. 15:00, rerecorder

12921007_1121980591165891_1965208203_n.jpg

A több zenekar (Hammer Of Gods, Bioberber, Domina Massive, X-mens Idiotronic) tagjaiból 2012-ben verbuválódott 40 Days a 2013-as, hatszámos, címnélküli bemutatkozó EP-je után énekesnőcserén esett át és némi szünet után tér vissza második, szintén hatszámos No Plan című EP-jével, valamint rögtön egy videóval is, ami a Wasted Decade című dalhoz készült. A pszichrockos, dreampopos debüt után ezúttal némileg zajpoposabb a végeredmény, de bemutatkozáshoz hasonlóan erős.

140_days_ep.jpgA 40 Days felállásában még nem sokkal az első EP megjelenése után változás történt, Szurcsik Erika énekesnő (aki a Gustave Tiger tagja lett és 2015-ben unknown child néven adott ki remek szólólemezt) távozásával a négy zenész (Hundt Zsolt - gitár, Bákonyi Ádám - gitár, Bukta Zsolt - basszusgitár, Kis László - dob) sokáig kereste az új frontembert, akit végül Sánta Fanni személyében találtak meg, de erről meséljenek ők maguk: „Erika távozása után ugyanúgy folytattuk tovább a zenélést négyen. Annyi jó biztosan volt az egészben, hogy iszonyat hangosan lehetett próbálni, őrjönghettünk kedvünkre. Majdnem három év telt el így, közben kialakultak az új dalok. Persze kerestük az új énekesnőt, volt három-négy próbálkozásunk erre, de valahogy nem sikerült megtalálnunk azt, akire vártunk. Aztán amikor nem feszültünk rá a dologra, jött Fanni és felpörögtek a dolgok” – mondja Bákonyi Ádám. Az új dalokról is mesélt a zenekar a Recordernek: „kifejezetten szikárabb, kevésbé úszós hangzásra törekedtünk, mint korábban. Jóval feljebb tekertük a torzítót, mégis csak az Alice Cooper, a Thin Lizzy vagy a Led Zeppelin miatt kezdtünk el gitározni. A dallamosságból és egy kis pszichedéliából persze továbbra sem engedtünk. Az EP-t a jól bevált helyen, a Tom-Tom Stúdióban és hangmérnökkel, Dorozsmai Gergővel vettük fel. A nyersebb hangzás kialakításában pedig gyerekkori barátom, Mezősi Péter szerzett elévülhetetlen érdemeket. Nem mellesleg a borítón látható daliás vállakat is ő villantja” – folytatja Bákonyi. A zenekar tervei közt most első helyen a színpad szerepel: „kisvártatva újra elkezdünk koncertezni, jó lenne minél több helyen, nyári fesztiválon játszani. De a lényeg, hogy szeretnénk a zenénkkel minél több embernek örömet szerezni.

Természetesen kérdeztük a Wasted Decade című dalhoz készült elragadós klipről is a kvintettet, a videót a basszusgitáros, Bukta Zsolt rendezte: „az alapötlet már nagyjából három éve meg volt a fejemben. Akkor nem sikerült megvalósítani, de most, hogy az új számok vizuálján agyaltunk, újra feldobtam. Hundt Zsolttal kicsit átdolgoztuk, hogy kövesse a dal ívét és pikk-pakk, két héten belül már a vágóasztalon volt az anyag. Semmi különös mondanivalót nem akartam sulykolni, egy felütésre épít az egész klip. A legszebb a történetben, hogy a benne szereplő barátok-barátnők, haverok és lelkes 40 Days-fanok önzetlen segítségén múlott, hogy létrejöhetett. Ennek viszonzásául szeretnénk minden kis Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak ajándékozni az új lemezből. Külön köszönet Nagy Krisztinek, Erdész Dávidnak és Szabó Andrisnak.

a No Plan című második 40 Days EP: 


és a Wasted Decade című elragadó klip: 


a 40 Days Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/04/01/ep-_es_klippremier_40_days_no_plan_ep_wasted_decade
EP- és klippremier! 40 Days: No Plan EP / Wasted Decade
süti beállítások módosítása