Kendrick Lamar nagyot nyert, Courtney Barnett nagyot veszített a Grammy-díjátadón

2016.02.16. 11:10, subrecorder

46e2a4ce.jpg

Átadták a tavalyi év zenei teljesítményeit díjazó Grammy-ket, és amilyen optimistán álltunk anno a jelölésekhez, pontosan annyira maradt keserű íz a szánkban a gála után. Szerencsére azért voltak szép pillanatok is.

Lássuk először, hogy kik nyerték a nagy kategóriák díjait. Az Év Albumát tudtuk, hogy Taylor Swift, vagy Kendrick Lamar fogja megkapni, végül előbbi vehette át a szobrot az 1989-ért (jelölt volt még Chris Stapleton, az Alabama Shakes és The Weeknd). Az Év Felvétele az Uptown Funk lett, az Év Dala pedig Ed Sheerantől a Thinking Out Loud. Lehetett számítani arra, hogy az Alabama Shakes fogja elvinni a Legjobb Alternatív Lemez díját a Tame Impala, a Wilco, Björk és a My Morning Jacket elől, valamint arra is, hogy Kendrick Lamar letarolja a rap-kategóriát, ő végül öt gramofonnal távozott, az este fénypontját adó negyed órás fellépés után. R&B (D'Angelo) és Pop (Taylor Swift) Album téren nem született meglepetés, viszont az, hogy Skrillex és Diplo Jack Ü projektje elhappolta az Év Elektronikus Albuma díjat nem csak Jamie xx, de Caribou elől is, az már adhat okot szemöldökvonogatásra. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy megvalósult legrosszabb rémálmunk, Courtney Barnett helyett, kapaszkodjunk meg, Meghan Trainor lett a Legjobb Új Előadó.


TAVALY ŐK NYERTEK.

A fellépések közül érdemes kiemelni Kendrick Lamar három számos minikoncertjét, amely egy börtönben kezdődött a Blacker The Berry-vel, majd egy hatalmas máglya körül folytatódott az Alrighttal és egy eddig kiadatlan szerzeménnyel. Lady Gaga David Bowie medley-je pedig meglepően igényesen adózott a januárban elhunyt legenda előtt, sorban ezek hangzottak el: Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Suffragette City, Rebel Rebel, Fashion, Fame, Let's Dance, Heroes. Rihanna végül betegség miatt lemondta fellépést, és Lauryn Hill sem tűnt fel The Weeknd mellett, ahogyan azt pletykálták.


Kendrick Lamar a Grammy-díjátadón:


Lada Gaga Bowie előtt adózik:

https://recorder.blog.hu/2016/02/16/kendrick_lamar_nagyot_nyert_courtney_barnett_nagyot_veszitett_a_grammy-dijatadon
Kendrick Lamar nagyot nyert, Courtney Barnett nagyot veszített a Grammy-díjátadón
süti beállítások módosítása