Így játszik St. Vincent Rolling Stones-t

2016.02.13. 14:47, subrecorder

stvincent-ernieball-640x360-compressed.jpg

A közelgő, félig-meddig zenei témájú A Bigger Splash című film soundtrackjének kétségkívül legérdekesebb tagja egy Rolling Stones-feldolgozás, méghozzá Annie Clark, vagyis St. Vincent jóvoltából. Vigyázat, nagybetűs Funky!

Májusban kerül a mozikba az A Bigger Splash című erotikus thriller, mely főleg angol és amerikai szereplőgárdája (Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson) ellenére olasz-francia koprodukció, az egész egy olasz szigeten is játszódik. A sztori szerint a Swinton által alakított rocksztár párjával nyaralni megy, ahol találkozik volt barátjával (Fiennes), innentől pedig mindenféle furcsaságok történnek velük. Ez így nem túl sokat mondó, viszont a film stílusos trailerét látva nyugodtan mondhatjuk, hogy nem véletlenül versenyzett a legjobbak közt a Velencei Filmfesztiválon, sőt, a soundtracket díjazó szobrocskát el is vitte.


ANNIE CLARKKAL 2014-ES BUDAPESTI KONCERTJEKOR INTERJÚZTUNK.

Ez a bizonyos soundtrack már jövő héten megjelenik, erről hallható most Annie Clark artpop projektjének, a St. Vincentnek a Rolling Stones-feldolgozása, az Emotional Rescue. Ez eredetileg az angolok 1980-as, hasonló című albumán kapott helyet és már eleve egy fülledt hangulatú, funky dal volt, ezen tulajdonságait viszont Clark simán a triplájára emelte, még több játékosságot csempészve a szerzeménybe és igen erősen elkanyarodva a legutóbbi lemezén hallottaktól. A dalban egyébként szaxofonon az a Terrace Martin játszik, aki tavaly Kendrick Lamarral és Kamasi Washingtonnal is dolgozott együtt azok anyagain. Lejjebb a dalon kívül megmutatjuk a film trailerét is.


St. Vincent végtelenül funky Stones-átirata:


és a Bigger Splash trailere:

https://recorder.blog.hu/2016/02/13/igy_jatszik_st_vincent_rolling_stones-t
Így játszik St. Vincent Rolling Stones-t
süti beállítások módosítása