Klippremier! The Stickfigures: Rest In My Fear

2016.02.09. 18:30, rerecorder

the_stickfigures_dsc8420-2.jpg

2014-ben mutattuk be az amerikai-magyar énekessel felálló négytagú The Stickfigures indiepopzenekar Magyarradar rovatunkban, 2015-ben egy dalpremierje volt a társaságnak nálunk, 2016-ban pedig egy klippremier van soron, a zenekar legfrissebb, dreampopos, noisypopos remek számához készült egy stílusos videó, ami egyáltalán nem szándékosan, de megidézi a hozzá passzoló 4AD-s lemezborítók, klipek képi világát. Premier!

A csendes dolgozó, de annál szebb és jobb dalokat kiadó The Stickfigures már egy ideje fiókban tudta új dalát, ám mindenképp videóval szerette volna megjelentetni, amire csak azt mondhatjuk, hogy megérte összehangolni a dolgot, a kép és hang prímán passzol egymáshoz. A klipről Gombai Gellért gitáros mesélt a Recordernek, aki egyben a rendezője is a főleg közeliekből és szuperközelikből álló nem szokványos videónak: „A Rest In My Fear című számot még tavaly vettük fel a Tom-Tom Stúdióban Nyíri Sándor vezényletével. Úgy éreztük, hogy ez egy markáns sláger, ezért ragaszkodtunk hozzá, hogy klippel együtt debütáljon. Több hónapnyi passzív tanácstalanság után győzött a művészi spontaneitás. Egy hideg téli estén Tom (ének, gitár) gatyára vetkőzött a szobájában, Teri – aki Tomi csaja és egyben a  zenekar menedzsere – lámpákat gyűjtött, én pedig kamerát ragadtam. A koncepció lényege, hogy a látvány egyrészt kiegészítse a zenét, másrészt picit kizökkentse a nézőt. Valami David Lynch-es stílusra hajaztunk, ha már a zenekar egyik közös nevezője a Twin Peaks.

Az énekes révén seattle-i gyökerekkel is rendelkező zenekar a terveiről is mesélt: „Az már szinte alapvetés, hogy idén is szeretnénk stúdiózni, klipet forgatni és minél többet koncertezni, viszont  azt látjuk, hogy a zenekar hatékony menedzselése meghaladja az energiáinkat. Az idei év nagy dobása lenne, ha összehozna a sors minket valakivel, aki lát bennünk fantáziát, vagy olyan hasonszőrű zenekarral, akivel lehetne valamit közösködni. Folyamatosan foglalkoztat minket a külföld felé nyitás – ha már ilyen nemzetköziek vagyunk –, de mindez csak elmélet egyelőre.”

a megkapó klip - találd ki melyik részlet mit ábrázol: 


The Stickfigures
Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/02/09/klippremier_the_stickfigures_rest_in_my_fear
Klippremier! The Stickfigures: Rest In My Fear
süti beállítások módosítása