Sky Ferreira is emeli az új Primal Scream-album fényét

2016.02.02. 13:04, Frontrecorder

primalsky.jpg

A Primal Scream közel három évvel a régi fényét megvillantó csúcsszuper More Light album után, 2016. március 18-án áll elő tizenegyedik nagylemezével, melyen a frontember Bobby Gillespie mellé néhány vagány rockcsaj is betársul, köztük Sky Ferreira, aki a Where The Light Gets In című dalban - és annak friss klipjében - szerepel. 

A Primal Scream eddigi történetében az első, és legismertebb női közreműködő pont nem egy zenész volt, hanem egy szupermodell, Kate Moss, aki Lee Hazlewood Some Velvet Morningjának 2002-es feldolgozásában énekelt picit. Aztán a 2008-as, gyengusz Beautiful Future lemezt kis túlzással ellepték a nők, Linda Thompson és Lovefoxx hangsúlyosabb énekes hozzájárulása mellett egy sor kiváló svéd popperina (köztük Lykke Li) vokálozott rajta. A március 18-án érkező Chaosmosis ugyancsak egy "csajos" anyag lesz - a Haim-nővérek két számba is beszálltak, rajtuk kívül pedig egy-egy dalban a kanadai Rachel Zeffira (a Cat's Eyes duóban a Horrors-frontember Faris Badwan partnere), illetve Sky Ferreira duettezik a frontember Gillespie-vel. Utóbbi elárulta, hogy az együttműködés az ő magánakciója volt, anélkül, hogy a kiadóikat bevonták volna, és először picit izgult, mivel a Jesus & Mary Chain (amelynek Gillespie a nyolcvanas évek közepén rövid ideig a dobosa volt) az egyik örök kedvenc zenekara és nem akart csalódni, de aztán szerencsére nem csalódott.

A közreműködésével felvett Where The Light Gets In (amelynek a Gillespie és a gitáros Andrew Innes mellett a svéd Peter Bjorn & Johnból Björn Yttling volt a producere) a Primal Scream-től némileg meglepő hangzású, egészen new orderes és könnyed, bár a szövege persze sötét tónusú, és nem fest éppen pozitív képet a férfi-nő kapcsolatról. A dalhoz a szintén egykori JAMC-tag Douglas Hart rendezett klipet (1991 óta ez a negyedik Primal Scream-videója), ebben a két énekes heveskedik pszichedelikus hátterek előtt. Ferreira egyébként a DIIV február 5-én megjelenő második albumán is énekel egy dalban (abban, amit barátja, a zenekart vezető Zachary Cole Smith hozzá írt), és Masochism című következő szólóalbuma is megjelenik valamikor idén. De most lássuk a Primal Scream  új klipjében:


alább pedig a Chaosmosis dallistája és borítója:

1. Trippin' on Your Love (featuring Haim)
2. (Feeling Like A) Demon Again
3. I Can Change
4. 100% or Nothing (featuring Haim)
5. Private Wars (featuring Rachel Zeffira)
6. Where the Light Gets In (featuring Sky Ferreira)
7. When the Blackout Meets the Fallout
8. Carnival of Fools
9. Golden Rope
10. Autumn in Paradise

chaosmosis.jpg

https://recorder.blog.hu/2016/02/02/sky_ferreira_is_emeli_az_uj_primal_scream-album_fenyet
Sky Ferreira is emeli az új Primal Scream-album fényét
süti beállítások módosítása