Dalpremier! Takáts Eszter Zenekara: Árnyékba Szívek

2016.01.25. 19:00, rerecorder

eszter_zenekar_recorder_2.jpg

A Takáts Eszter Beat Band a 2015-ös év egyik legjobb magyar albumát készítette el debütáló lemezével (Ha túl közel vagy), ám a zenekar életében idén komoly változás állt be, Kirschner Péter gitáros-producer egyéb teendői miatt kilépett, így Takáts Eszter dalszerző-énekes a kvartett másik két tagjával Takáts Eszter Zenekaraként folytatja, máris itt az első ily módon rögzített dal, a fülbemászó Árnyékba szívek.

eszter_zenekar_recorder.jpgKirschner Péter a zenekar oldalán,a január 7-i koncert után búcsúzott el a rajongóktól: „Csodás este volt tegnap, nagyon nagyon köszönjük és igazán szép, erős és fenséges búcsú volt számomra a zenekartól, amit majd három éve alapítottunk. Készítettünk három remek lemezt és pályám nagyon fontos állomásaként fogok emlékezni a Beat Bandre, de eljött a nap hogy BÚCSÚt mondjak. Többi feladataim, az Andfriends, az Európa Kiadó és Bródy János annyira lefoglalnak, hogy nem tudok teljes koncentrációt és figyelmet áldozni a TEBB-re és emiatt az a helyes, ha elköszönök és távolabbról támogatom a csapat munkáját. Viszlát TEBB és sok-sok sikert a jövőben!!!” Takáts Eszter is megkérdeztük a váltásról, ő ezt mondta: „Január számunkra nagy változással indult, mert hároméves közös munka után elbúcsúztunk zenekari alapító társamtól, Kirschner Pétertől, aki jelenleg az ország egyik legkeresettebb zenei producere, hangszerelője és produkciók rendezője lett. Segítségével szakmailag helyére kerültek a dolgok körülöttem, így e búcsú után rajtunk a sor, hogy következetesen, összetartóan, konstruktívan építkezve haladjunk tovább zenei életünkben. Szerencsére talomban megint van egy nagylemezanyag, ami ezúttal táncosabb, könnyedebb flowban íródott, ebből egy dalt most meghallgathatnak a minket szerető követőink, majd áprilisban megjelenik első gyereklemezünk, amelynek szövegírója Juhász Kristóf, és csak azután hozzuk majd nyilvánosságra a közelgő "felnőttlemez" darabjait – hogy egyben-e vagy apránként, még kitaláljuk.”

A zenekar tehát trióként működik tovább, Eszter mellett Prommer Patrik dobos-vokálossal és Szeifert Bálint basszusgitáros-vokálossal, de mint az alább hallható friss dalból is kiderül vendégek is várhatók, az Árnyékba szívek esetében Szabó J. Gergely tangóharmonikás. A formáció egy, a tervek szerint áprilisban megjelenő gyereklemezzel tér vissza, ám előtte itt egy vadonatúj szerzemény, amely Patrik produceri munkájaként született és amelyről Takáts Eszter ezt mesélte a Recordernek: „jelenleg elsősorban trióban működünk, de csatlakozott hozzánk Szabó J. Gergely tangóharmonikával, és így a jelenlegi hangszerelés nagyon segíti a zenei világomat. Határozott, erős ritmusszekcióval, de mégis lírai és finom is az egész. Ezt a dalt még decemberben írtam, úgy éreztem, felrobban bennem valami – ezt egyébként a dalszerzéseim körül mostanában állandóan érzem –, viszont egyre pozitívabb töltésű melódiák jönnek ki belőlem. Legjobb zalaegerszegi barátaim szerint, akiknek lejátszottam, ez a dal már nagyon csalogatja a tavaszt, és hogy ettől úgy érzik, gördülékenyebbnek indul az év, jobban érzik a tavasz közelségét. Amellett, hogy gyereklemezen dolgozunk, párhuzamosan csináljuk meg az új nagylemez anyagát, amiből valószínűleg rendszeresen publikálnánk is. Azt érzem, hogy ezek feloldó dalok, amiben hedonistaként lehet lubickolni.”


TAVALYI, HOSSZÚ INTERJÚNK TAKÁTS ESZTERREL.

a könnyen dúdolható, ismét egy kicsit új arcot mutató friss szerzemény: 


a Takáts Eszter Zenekara Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/01/25/dalpremier_takats_eszter_zenekara_arnyekba_szivek
Dalpremier! Takáts Eszter Zenekara: Árnyékba Szívek
süti beállítások módosítása