Április közepéig kell még várnunk PJ Harvey új albumára

2016.01.22. 16:30, subrecorder

90b2dea9.jpg

Végre kiderült az a dátum, amelyre már igen sokan vártak: PJ Harvey kilencedik stúdióalbuma április 15-én érkezik, The Hope Six Demolition Project címen. Van néhány infónk, plusz két fél dalt is tudunk mutatni.

A legnagyobb nyilvánosságot kétségkívül az kapta PJ Harvey új stúdióalbumának készültekor, hogy tavaly január és február között Londonban a Somerset House-ban (ahol a lemezfelvétel zajlott) bizonyos összegű belépőért bárki belekukkanthatott 45 percre a stúdiómunkába. Az egyoldalú üvegen keresztül láthatóvá vált, hogyan dolgozik Harvey a producerével (Flood) és zenészeivel (pl. Mick Harvey), demisztifikálva ezzel a rögzítési folyamatot a rajongók számára.


DÁNYI KRISZTINA, AZAZ MORNINGDEER OTT IS VOLT EGY ILYEN FELVÉTELEN, ÉLMÉNYEIT PEDIG MEGOSZTOTTA VELÜNK EBBEN A CIKKBEN.

Érthető, hogy pár óra alatt elkelt az összes jegy erre a bizonyos különleges "művészeti installációra", a 2011-es, Mercury-díjas, kritikusok által agyondicsért Let England Shake-album megjelenése igen régen volt már, Harvey egész karrierjét tekintve is ez volt a leghosszabb időszaka stúdiólemez nélkül (PJ Harvey-portré erre). Miután pedig tavaly októberben élőben vagy tíz új dalt debütált, most végre bárki hallhat némi kóstolót az ismét politikai témájú The Hope Six Demolition Project című anyagból, amelynek megjelenési dátuma április 15., vésse be mindenki a naptárába! A felkészülési időszak során az énekesnő elutazott Koszovóba, Afganisztánba és Washington D.C.-be is, mivel állítása szerint: "másodkézből információt gyűjteni túl távolinak tűnt számomra ahhoz, amit el szerettem volna érni ezzel a lemezzel. Érezni akartam a levegő illatát, a föld tapintását, meg akartam ismerkedni az emberekkel." Harvey megosztott egy rövid trailert is az albumhoz, ebben két dal, a The Community Of Hope és a The Wheel egy részlete hangzik el, de utóbbit IDE kattintva, körülbelül az 51. percnél teljes egészében is meg lehet hallgatni rádiós bemutatását. Lejjebb megmutatjuk a számlistát és a lemezborítót is.


PJ Harvey új lemezének trailere:


az album számlistája:

01. The Community Of Hope
02. The Ministry Of Defence
03. A Line In The Sand
04. Chain Of Keys
05. River Anacostia
06. Near The Memorials To Vietnam And Lincoln
07. The Orange Monkey
08. Medicinals
09. The Ministry Of Social Affairs
10. The Wheel
11. Dollar, Dollar


és a borító:

hopesix.jpg

Címkék: pj harvey
https://recorder.blog.hu/2016/01/22/aprilis_kozepeig_kell_meg_varnunk_pj_harvey_uj_albumara
Április közepéig kell még várnunk PJ Harvey új albumára
süti beállítások módosítása