EP-premier! Belau: Island Of Promise Remixes

2016.01.17. 19:00, rerecorder

belau_1_1.jpg

Ahogyan írtuk tavaly év végén, magyarradaros bemutatkozásakor: Kedves Péter hosszan készült Belau projektjének debütálására, de amikor az megtörtént, akkor instant volt a siker, első dalának videója Klipszemle-különdíjas lett és a felvétel bekerült a most futó Aranyélet című HBO-s tévésorozatba is. Azóta a maga stílusát sundowntempóként aposztrofáló Belau kiadta második dalát, a Distant Bayt, most pedig - mielőtt  élő formációjával januárban bemutatkozna Com Truise előzenekaraként az A38-on - itt egy remix-EP az első slágerből, az eredeti mellett hat különböző verzióval.

island_of_promise_remix_ep.jpgBelau dalait hallva nem nehéz megérteni, hogy miért egy eldugott kis horvát tengerparti faluban pattant ki Péter agyából, hogy ilyen zenét készítsen, pontosabban a zenét hallva érthető teljesen az ihletadó helyszín. Az Island Of Promise című, Hegyi Dóri énekével felvett első kislemez a nyugodt, végtelen nyár ígéretét hordozza, de ez igaz a most megjelent remix-EP többi verziójára is. A dalt mára több mint 230 ezren nézték/hallgatták meg, az Aranyélet mellett bekerült a Deezer Magyarország szerkesztőinek az éves kedvencei közé, néhány külföldi médium is pozitív kritikával fogadta, számos hazai rádió játszotta napi szinten, köztük az MR2 is, valamint számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba. Belau első konceptlemeze, amely az alkotó ígérete szerint a mediterrán életérzést fogja majd idézi, előreláthatólag idén szeptemberben lát napvilágot. „Az Island Of Promise megjelenése óta rengeteg pozitív visszajelzést kapott a projekt. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sikereket ér el már az első dalom, mostanra több mint 230 ezren hallgatták meg. Mindenképp szerettem volna, ha néhány, számomra kedves előadó újragondolná, szerencsére igent mondtak a felkérésre. Mindegyik remix picit más irányba viszi az eredeti számot, mindenki belevitte a saját egyéniségét” – mondta Kedves Péter a remixekről.  

A 2015-ben nagylemezzel (Fabled) bemutatkozott Paperdeer duó az Island Of Promise remix kapcsán három-négy teljesen különböző verzióból választotta ki végül, hogy melyiket dolgozzák ki, formálják át saját, deep house-os, elektropopos hangzásukra. A Muzikfabrik, Sövegjártó László projektje (ő is jelenleg dolgozik első nagylemezén) egy több mint másfél éve tartó „remix-csendet” tört meg ezzel a yacht-house-os átértelmezéssel, amelyben segítségére volt a kiadója alá tartozó ThomChris is. A következő remixet jegyző Sammie Beats fiatal producer, aki elsősorban az Onehundred trap bulikból lehet ismerős, de készített már alapot az Akkezdet Phiainak is, ő értelemszerűen törtebb verziót jegyez. Damien, azaz a tavaly első nagylemezével debütáló Orient Fall metálzenekar gitárosa, dalszerzője, Veszelei Dániel, aki közben tánczenében is alaposan elmerült egy „netflix & chill stílusú” átdolgozást készített, ezt Erdőhegyi Bálint keverte. Végül gypsyROBOT.tv, azaz Farkas László video-dj két változata zárja a kiadványt, ő több sikeres európai Pride fellépés és számos remix (Hien, Lakatos Márk, Nótár Mary) után készített klubosabb house átértelmezést az Island Of Promise-ból, verziójából radio edit is született. A Belaunál alapvetően megcélzott „napsütötte életérzés” ezekre a változatokra is tökéletes illik és mi tagadás jól is jön egy kis napfényes zene január közepén.


a január 27-i élőben négyfős formációvá bővülő Belau-bemutatkozás a Com Truise előzenekaraként lesz az A38-on, Facebook-eseményoldal


MAGYARRADAR ROVATUNK KORÁBBI JELZÉSEI.


és akkor a hétszámos, változatos remix EP, amely holnaptól, január 17-étől az összes ismert digitális zenei lelőhelyről streamelhető, megvásárolható lesz: 


Belau Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/01/17/ep-premier_belau_island_of_promise_remixes
EP-premier! Belau: Island Of Promise Remixes
süti beállítások módosítása