Itt a Cseh Tamás Program: Backstage workshop-sorozat a jó zenei menedzsmentért

2016.01.06. 15:38, Recorder.hu

cstp_backstage_3_flyer_650.jpgEbben az évben is folytatódik az NKA Cseh Tamás Program zenei menedzsmentképzést célzó workshop-sorozata, a Backstage. A havonta megrendezett, ingyenes eseményeken a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői tartanak előadásokat a zeneipart érintő témákban. A következő Backstage január 8-án, most pénteken lesz a Design Terminálban.

A 2014/2015-ös évadban indult el az NKA Cseh Tamás Program Backstage workshop-sorozata. A program célja kettős: egyrészt arra törekszik, hogy alapvető vállalkozói és menedzseri ismereteket adjon át zenészeknek, előadóknak és segítőiknek, másrészt az ehhez kapcsolódó képzési program révén megalapozzon egy olyan, a zenei menedzsment területén hasznosítható információkat tartalmazó tudásbázist, amely bárki számára ingyenesen hozzáférhető.

A tavalyi évad és az idei sorozat első három alkalma rendkívül változatosnak és hasznosnak bizonyult: a könnyűzene különféle területein dolgozók és alkotók fontos tippeket kaphattak a pályázati rendszerek működéséről, például a Punnany Massif sikerének titkairól vagy akár a zenekari marketingről, brandépítésről. Az előadók között voltak a Zeneipari Hivatal, a Majdnem Híres Rocksuli képviselői, a zenei sajtó újságírói (Jávorszky Béla Szilárd) és a média szakemberei (Horváth Gergely – MR2 Petőfi Rádió), és maguk a zenészek (Varga Líviusz – Quimby, Baricz Gergő, Fluor – Wellhello stb.), sőt, a tengerentúli zenepiac egyik kiválósága, Mehmet Dede koncertszervező is. Az előadások felvételei teljes terjedelemben elérhetőek a Cseh Tamás Program YouTube-csatornáján.

A második évadban (2015 októberétől 2016 júliusáig) tíz workshopot rendez a Cseh Tamás Programiroda. A Backstage legközelebb 2016. január 8-án, pénteken jelentkezik a Design Terminálból a sajtómegjelenések és a nemzetközi vásárokon való szereplés lehetőségeivel, valamint a jó koncertszervező tulajdonságaival kapcsolatos előadásokkal.

9.30-tól „Benne leszek a sajtóban!” címmel tart előadást Dömötör Endre (Recorder) és Sajó Dávid (Index, Stenk), 11.30-tól Weyer Balázs (Womex), Jeges Zsolt (Mamazone Records) és Vitáris Iván (Ivan and the Parazol) vitatják meg a nemzetközi vásárokra való kijutás feltételeit, módjait és a tapasztalatait, végül 13.30-tól Tóth Tibor (Sziget Fesztivál, a Quimby és a Kiscsillag koncertszervezője) mondja el, milyen is az ideális „láthatatlan ember”, vagyis egy zenekari menedzsere.

A rendezvény ezúttal is ingyenes, regisztrálni a level@csehtamasprogram.hu címen lehet.

Facebook event ITT.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/01/06/itt_a_cseh_tamas_program_backstage_workshop-sorozat_a_jo_zenei_menedzsmentert
Itt a Cseh Tamás Program: Backstage workshop-sorozat a jó zenei menedzsmentért
süti beállítások módosítása