Karácsony estétől streamelhető a Beatles teljes katalógusa!

2015.12.23. 09:30, subrecorder

fan-club-christmas-records-header.jpg

Utolsó nagyként a The Beatles tartott ki, mint a zenéjét a streaming platformoktól távol tartó formáció, ez azonban idén karácsonytól megváltozik: a liverpooli négyes összes stúdióalbuma hallgatható lesz minden nagyobb szolgáltatónál, akár ingyen is.

A mai napig egyfajta állásfoglalás egy közepesnél jobban ismert zenész részéről, hogy elérhetővé teszi-e dalait, lemezeit streamingszolgáltatóknál, gyakorlatilag ingyen, vagy ragaszkodik ahhoz, hogy aki legálisan akarja hallgatni őket, az vásároljon CD-t vagy legalább iTunes-fájlt. Amikor a zenetörténelem egy-egy nagyja beadta a derekát, az mindig nagy eseménynek számított a Spotify-nál és társainál (a közelmúltban a Led Zeppelin és az AC/DC döntött így), most pedig a platformok kifogták a lehető legnagyobb halat, a tagok szólólemezei után végre december 24-én estétől a Beatles összes albuma is hallgatható válik.

A Beatles 2010-ig még az iTunes-tól is távol maradt, amikor viszont itt elérhető lett a katalógusuk, akkor az első héten mintegy kétmillió számukat vásárolták meg az Apple programjának használói, tehát nem mondhatni, hogy a Beatlemania bármit is csökkent volna az elmúlt 30-40 évben. Miután idén John Lennonnal az utolsó tag szólóanyagai is felkerültek a legfontosabb streaming platformokra, már egy ideje pletykálták, hogy a zenekar dalai is nemsokára hallgathatók lesznek, most pedig már biztosan állíthatjuk. Ráadásul nem is kötöttek exkluzív szerződést egy szolgáltatóval sem, használj akár Spotify-t, Apple Music-ot, TIDAL-t, két nap múlva ott virít majd az Abbey Road a kollekcióban. Ismét csatát nyert tehát a streaming és bár továbbra is vannak előadók, akik nem hajlandóak beszállni a klubba (Tool, Thom Yorke, Peter Gabriel, Prince, a teljes Drag City kiadó), soraik egyre fogyatkoznak. Kinek mi lesz az első Beatles-dal, amit streamel majd?


Mondjuk ez?


vagy ez?

https://recorder.blog.hu/2015/12/23/karacsony_estetol_streamelheto_a_beatles_teljes_katalogusa
Karácsony estétől streamelhető a Beatles teljes katalógusa!
süti beállítások módosítása