Saját szájában forgatott videót Björk

2015.12.06. 10:36, subrecorder

bjork_7.jpg

Ha meglepő és kreatív videókra vágyik az ember, a mai napig nyugodtan rákereshet Björk nevére a YouTube-on, az énekesnő nevéhez számtalan klasszikus és azóta alapművé vált klip fűződik. Ezekhez csatlakozik most a Mouth Mantra kisfilmje, amelynek nagy részét a művész szájában vették fel.

A Mouth Mantra talán az egyetlen olyan dal Björk idei Vulnicura című lemezén, amely nem a férjével való válásukról és az azt követő kilátástalanságérzésről szól, témája viszont nem kevésbé nyomott. 2012-ben orvosok polipot találtak az énekesnő hangszálain, az ezt eltávolító műtét után aztán három hétig nem tudott megszólalni sem. Erről az időszakról szól a Mouth Mantra, amely óriási feszültséggel mutatja meg, milyen lehet az, amikor valaki azt veszíti el (ráadásul a saját testéből), ami a legfontosabb neki.


JESSE KANDA ARCÁNAK IS RENDSZERESEN FORGAT MEGLEPŐ VIDEÓKAT, A KATTINTÁST KIZÁRÓLAG FELNŐTT OLVASÓINKNAK AJÁNLJUK!

A Vulnicurához két nagyszerű videó is készült már, a Stonemilker virtuális térben is megtekinthető klipje és a Black Lake művészi utazása után pedig most a Mouth Mantra az, ahol igazán szürreálissá válnak a dolgok. A Jesse Kanda rendezte kisfilm háromnegyed része gyakorlatilag Björk szájában játszódik, valamiféle endoszkópszerű hipermodern kamerával vették fel ezeket a részeket és bár a későbbiekben folyamatosan távolodunk az eredeti helytől és a végén már majdnem teljes egészében is láthatjuk az énekesnőt, a fókusz végig a száján és a torkán marad. Nemsokára egyébként ezt a videót is meg lehet majd nézni 360°-ban, mint a Stonemilkert, minden bizonnyal úgy még jobban működik majd a bezártságérzés, amely már így is szinte kényelmetlen a klip első felében. Ezzel együtt is látni akarod!


Björk új videója, a Mouth Mantra című számhoz:

Címkék: björk jesse kanda
https://recorder.blog.hu/2015/12/06/sajat_szajaban_forgatott_videot_bjork
Saját szájában forgatott videót Björk
süti beállítások módosítása