Jarvis Cocker dalt írt Párizsról

2015.11.25. 18:00, subrecorder

67631d13.png

A Pulp forntembere, Jarvis Cocker már évek óta Párizsban él, így természetesen őt is igencsak megérintették a november 13-i terrorcselekmények. Olyannyira, hogy most meg is osztott egy dalt, mely a Friday 13th 2015 címet viseli.

Múlt vasárnap Jarvis Cocker volt a vendége a BBC Radio 6-en futó Sunday Service című délutáni műsornak, ahol azon kívül, hogy népmeséket olvasott fel, főleg Párizs- és francia témájú dalokat játszott, plusz megosztotta Serafina Steer hárfás-énekesnővel közös spoken word dalát, mely a Firday 13th 2015 címet viseli. A szerzemény első felében Cocker hozzá illő részletességgel írja le, mit is csinált azon a bizonyos napon, amikor a robbantások és a lövöldözések történtek, a második részben pedig különböző személyeket figyel meg az utcán és mindegyikükre azt mondja: "szeretlek", egészen addig, míg a végén eljut magáig a városig, Párizsig.

Elmondja, hogyan próbálta normális mederben élni az életét a támadás másnapján, hogyan akart telefont venni a fiával, hogyan vásárolt helyette inkább egy könyvet Kate Bush-ról és még ezer mást. A részletesség természetesen mindig is a Pulp és Cocker zenéjének a sajátja volt, de itt már szinte Mark Kozelek-szintűen megy bele az apró történések ismertetésébe, egy átlagember szemén keresztül mutatva be az eseményeket. Az énekes nemrég egyébként elmondta azt is, hogy hiába vannak újra együtt már évek óta, nem sok esélyt lát egy új Pulp-albumra a közeljövőben.


Jarvis Cocker Párizsnak szentelt dala, a Friday 13th 2015:

https://recorder.blog.hu/2015/11/25/jarvis_cocker_dalt_irt_parizsrol
Jarvis Cocker dalt írt Párizsról
süti beállítások módosítása