Napi avantgárd: Yoko Ono és Sean Lennon zenélnek, miközben John Malkovich Platónt olvas fel

2015.11.10. 16:01, subrecorder

cddaefdd.jpg

A november 27-i fekete pénteken lesz az évi rendes második Record Store Day, amelynek minden bizonnyal egyik legkülönlegesebb kiadványa John Malkovich kizárólag vinylen megjelenő "lemeze", amelyen Platón barlanghasonlatát olvassa fel 11 különböző zenei alapra. A Yoko Ono és Sean Lennon közreműködésével készült változat máris hallható.

John Malkovich mesterszínész/művész egy Sandro nevű fotóssal való első projektje során a világtörténelem különböző hírességeinek (Che Guevara, John Lennon stb.) még híresebb fotóit gondolta újra saját magával, most pedig kettejük, valamint a producer Eric Alexandrakis következő kollaborációjába is bepillanthatunk. Ők hárman több zenei kiadványt is terveznek megjelentetni, ezek közül az első Platón barlanghasonlatának felolvasása lesz, melyet 11 különböző zenésznek küldtek el, hogy dolgozzák fel a saját stílusukban. Többek közt Ric Ocasek (Cars), a Young The Giant, a Dandy Warhols, az Efterklang és a Placebo verziót hallhatjuk majd a november 27-étől, kizárólag vinylen kapható lemezen, no meg persze Yoko Ono és Sean Lennon átiratát is, amelyet most meg is osztottak, kedvcsinálóként.


NA, MELYIK KLASSZIKUS KLIPBEN ALAKÍT NAGYOT JOHN MALKOVICH?

A 7 perces "dalban" Lennon bárzongorázik, majd középtájon egy funkos ritmusba csap át, Ono pedig kísérteties háttérvokállal segíti Malkovich kétségkívül félelmetes szavalását. Az biztos, hogy nem egy rádióba való anyag, de a cél amúgy is avantgárd mű létrehozása volt. "Yoko Ono egy borzasztó érdekes és enigmatikus előadó. Hihetetlen utat járt be élete során, ott volt rengeteg kulturális változásnál, kiemelkedő pillanatnál és a legjobb, hogy a mai napig alkot, teszi a dolgát. Az ilyen emberekre nagy tisztelettel gondolok" - mondta Malkovich arról, hogy miért kérte fel Onót a közös munkára. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy mondjuk a Placebo vagy épp a Dandy Warhols mit kezdett a lehetőséggel. 


John Malkovich, Yoko Ono, Sean Lennon és Platón:

https://recorder.blog.hu/2015/11/10/napi_avantgard_yoko_ono_es_sean_lennon_zenelnek_mikozben_john_malkovich_platont_olvas_fel
Napi avantgárd: Yoko Ono és Sean Lennon zenélnek, miközben John Malkovich Platónt olvas fel
süti beállítások módosítása