Klippremier! Mongooz And The Magnet: Come Together (The Beatles-feldolgozás)

2015.11.07. 11:00, subrecorder

photo-3-mongooz-and-the-magnet_jpg.jpg

A pécsi illetőségű, de a felszín alatt ennél sokkal multikultibb Mongooz And The Magnet trió rhythm & blues/blues rock zenéjével idén tűnt fel, hogy aztán igen gyorsan korrekt nagyságú rajongótáborra tegyenek szert. A koncertezés, dalírás és lemezfelvétel közben pedig lazulni is van idejük, így született nálunk debütáló Beatles-feldolgozásuk, a Come Together.

A Mongooz And The Magnetet az ír származású Ian O'Sullivan és a norvég Magnus Maloy hívták életre 2014-ben Pécsett, hozzájuk csatlakozott Imre Gábor, így téve teljessé a rhythm & blues és a blues rock határán ügyesen egyensúlyozó csapatot. Egy EP és egy klipforgatás után jelentkeztek a Ki Mit Tube versenyre, ahol egészen a fináléig meneteltek, megmutatva, hogy igenis van kereslet 60-70 éves gyökerekből táplálkozó zenéjükre. Most pedig, miközben eddigi legnagyobb koncertjükre készülnek és írják a jövő év elejére várható nagylemezüket, heccből készítettek egy totál véletlen Beatles-feldolgozást is, mely a Recorderen debütál először. O'Sullivan így ír az ötletről és a felvételről: "Nyáron vettünk fel egy Mongooz And The Magnet dalt Pécsett a Nappali nevű kocsma hátsó kertjében. A forgatás szünetében elkezdtünk hülyéskedni és valahogy ez a dal lett belőle. A stábnak annyira tetszett a Beatles (vagy ahogy Magyarországon mondják: bitlisz) feldolgozás, hogy azt mondták, vegyük is fel gyorsan. Szóval nagyobb rákészülés nélkül, tíz perc alatt született ez a cover, és fél óra múlva meg is volt a Mongoozra jellemző piszkos hangzású változat."

Többek közt ez a dal is el fog hangzani a zenekar eddigi legnagyobb szabású koncertjén december 3-án, az Akváriumban, melyet a holland My Baby-vel közösen tartanak majd.


A Mongooz And The Magnet videója a The Beatles Come Together című számának feldolgozásához:

https://recorder.blog.hu/2015/11/07/klippremier_mongooz_and_the_magnet_come_together_the_beatles-feldolgozas
Klippremier! Mongooz And The Magnet: Come Together (The Beatles-feldolgozás)
süti beállítások módosítása