A lányok csak álmodozni szeretnének!

2015.11.06. 12:27, subrecorder

2f0cb27f.jpg

Bízzuk csak a Chromatics-ra, ha a világ egyik leggondtalanabb, legvidámabb és leginkább feminista dalából, a Girls Just Wanna Have Funból álmodozó dreampopot kell írni. Ami eredetileg csak egy reklámzenének indult, abból most maxi lett, hét (!) változatban. Mindet érdemes végighallgatni.

Inkább már le sem írjuk, mióta is várunk a Chromatics harmadik hivatalos stúdióalbumára, a Dear Tommyra, maradjunk annyiban, hogy idén február 14-re már biztosra ígérte a zenekar, aztán még most sincs sehol. Pedig előző lemezüket, a nagyszabású Kill For Love-ot 2012-es év 3. legjobbjának választottuk (csak a Beach House és a Tame Impala tudta megelőzni) és a magasra rangsorolással nem voltunk egyedül.

A Johnny Jewel vezette csapat mindig is rengeteget merített a 80-as évekből, most pedig ezt a csúcsra járatták, nem mást dolgoztak fel, mint Cyndi Lauper univerzális női himnuszát, a Girls Just Wanna Have Funt (amit eredetileg egy Robert Hazard nevű dalszerző-énekes írt és demózott fel 1979-ben, de csak Lauper megváltoztatott szövegével jelent meg 1983-ban). Ráadásul rögtön hét verziót vettek fel belőle, amiket egyben ki is adtak egy maxi single-n. Eredetileg csak egy Kate Mosst és Cara Delevigne-t felvonultató divatreklám 30 másodperces spotjában szólalt volna meg a dal, de Jewelnek annyira megtetszett, hogy inkább megjelentették külön is és milyen jól tették! A maxin helyet kaptak a Girls Just Wanna Have Fun, Girls Just Wanna Have Some, Girls Just Wanna Have Drums és Girls Just Wanna Have Dub című számok, plusz az első három instrumentális verziói, a túltengés tehát garantált, külön-külön hallgatva viszont remek aláfestői nem az utcán rohangáláshoz, hanem mondjuk egy kis esti vezetéshez, aminek hangulatában a Chromatics annyira profi. A single-höz (a - Some verzióhoz) videó is készült, ebben az énekesnő Ruth Radeletet figyelhetjük prizmán keresztül, megháromszorozva, lassítva majd' négy percig a Santa Monica mólón. Egyébként egy Twitter-bejegyzés szerint 8-án, tehát most vasárnap kapunk egy új dalt a Dear Tommyról is, a lemez megjelenési időpontja azonban még mindig bizonytalan.


A Girls Just Wanna Have Some, a hétből mi ezt a verziót ajánljuk leginkább:


a teljes maxi:


az eredeti dal, talán már hallottad:

https://recorder.blog.hu/2015/11/06/a_lanyok_csak_almodozni_szeretnenek
A lányok csak álmodozni szeretnének!
süti beállítások módosítása