Albumpremier! EZ Basic: Dead End Darling

2015.11.03. 10:00, rerecorder

_mg_5675_promo_1.jpg

Végre nagylemezzel is visszatért a Szarvas Árpád vezette EZ Basic, a hazai indie-színtér egyik legjobb zenekara! A trió a 2010-es Hello Heavy című, öt éve megjelent (!) második album óta egy EP-vel (Memories Of Spring, 2012) és néhány önálló dallal jelentkezett, amelyek közül a tavaly év végi Unnatural és az idén nyár elején kijött, kedves klipet is kapó Whatcha Gonna Do With Your Life? már ezt a 35 perces, képzeletbeli filmhez kísérőzeneként írt változatos psychpop albumot harangozta be. Az év egyik legjobb hazai albumát! Ami hivatalosan november 10-én jelenik meg, ám mostantól egy hétig itt a Recorderen, a Deezer pre-stremjén már hallgatható is!

ded.jpgAz EZ Basic 2013-ban koncertezett utoljára, ám Szarvas Árpád dalszerző-énekes-gitáros-billentyűs és Pesztalics Dénes basszusgitáros a kezdeti idők duókorszakát idézve, megfontoltan haladva csak elkészítette a zenekar harmadik nagylemezét (és persze Nagybaczoni Áron billentyűs is továbbra is tagja a zenekarnak). És milyen jól tették, hiszen a sokszínű, helyenként Szarvas egyéb projektjeit (Evil Men Have No Songs, Models Can't Fuck, Golden Sundays) is megidéző, a korábbi tempósabb, indierockosabb EZ Basic-nagylemezekhez képest ábrándosabb, nosztalgikusabb, végig ihletetten hangszerelt Dead End Darling az év egyik legjobb lemeze lett!

Az album készítéséről természetesen megkérdeztük Szarvas Árpádot is: „két évvel ezelőtt az Evil Men Have No Songs nevű formációmmal Egerben játszottunk, ahol véletlenül jelen volt Peter Strickland filmrendező is, aki épp akkoriban forgatta legújabb, The Duke Of Burgundy című filmjét. Koncert után beszédbe elegyedtünk, csatlakozott a társaságunkhoz, majd a kedvenc filmjeinkről beszélgettünk, meg a filmzenékről úgy általában. Már időszerű volt egy új EZ Basic-anyag, és aznap este jött az ötlet, hogy az új lemez lehetne egy kicsit más, mint az eddigiek, egy filmzeneszerű, pszichedelikus gitárpop album, ami nem csak verze-bridge-refrén szerkezetű dalokból állna, hanem egy kicsit kísérletezőbb, spontánabb, instrumentálisabb lenne. Pár hónappal később összeállt a fejemben egy filmnek a cselekménye, amit egy gyerekkori ismerősöm ihletett és bizonyos jeleneteihez szép lassan elkezdtem dalokat írni. Ez lett végül a Dead End Darling, ami nem más, mint egy képzeletbeli filmnek a zenéje. Az albumot majdnem teljes egészében egyedül vettük fel, kevertük és masztereltük, ami Dénes keze munkáját dicséri, de köszönetet mondunk Gresicki Tamásnak is két dalban nyújtott produceri munkájáért és a maszter verziókért, illetve Puha Szabolcsnak, akinél az éneksávokat vettük fel.”


a remek felépítésű, gyönyörű album tehát egy hétig a Deezeren keresztül hallgatható (ha még nincsen Deezer-fiókod, egy egyszerű regisztrációval szerezhetsz)


a lemez borítóját Eliza Jasmine Pocsai fotózta és Szarvas László tervezte
zenekari képek: Mester László

EZ Basic-Facebook
EZ Basic-Bandcamp

https://recorder.blog.hu/2015/11/03/albumpremier_ez_basic_dead_end_darling
Albumpremier! EZ Basic: Dead End Darling
süti beállítások módosítása