Seattle-i szupercsapat próbálja újjáéleszteni a grunge-ot

2015.10.11. 13:00, subrecorder

720x405-tencommandosphoto.jpg

Honnan máshonnan, mint a műfaj szülővárosából, Seattle-ből jön az a csapat, akik rezuméjában igen neves zenekarok sorakoznak (Soundgarden, Pearl, Jam, Queens, Of The Stone Age, Eleven, OFF!) és Ten Commandos néven igazi koszos grunge-ot játszanak. A debütáló kislemezükön vendégszerepel: Mark Lanegan.

A grunge olyan gyorsan jött és vitt el mindent a 90-es évek eleje-közepén, hogy Amerikában alig pár évvel később már a posztgrunge-on is túl voltak. Egyesek azonban a mai napig ebben a közegben élnek, vagy ha zeneileg másfelé is kalandoztak el, szívük még mindig a favágóingekhez és a béna szakállakhoz köti őket. A Soundgarden és a Pearl Jam például képes a mai napig nagy közönségeket megmozgatni, nem is csoda, hogy pont ebből a két zenekarból állt össze a Ten Commandos alapját képező Matt Cameron dobos és Ben Shepherd basszusgitáros duója. Ők, valamint Alain Johannes (Queens Of The Stone Age) már 2008 óta stúdióznak, de a projekt akkor indult csak be igazán, amikor tavaly csatlakozott hozzájuk a OFF!-ból Dimitri Coats.

A munka olyan jól ment, hogy novemberben már érkezik is a Ten Commandos nagylemeze, addig is pedig bemutatták első single-jüket, a Staring Down The Dustot, melyben egy másik grunge-legenda vendégszerepel, Mark Lanegan. És hogy milyen a dal? Azzal mindent elmondunk, hogy simán szerepelhetne akár a Soundgarden 1991-es Badmotorfingerjén is ugyan ebben a formában, nem tűnne fel senkinek az időkülönbség. A megszólítani vágyott közönség számára pedig ez tökéletesen elég is. Újdonságot nem szabad várni tőle, de ha a mai napig Jesus Christ Pose-poszter lóg a faladon, ez pont neked szól!


A Ten Commandos debütáló kislemeze, a Staring Down The Dust:

https://recorder.blog.hu/2015/10/11/seattle-i_szupercsapat_probalja_ujjaeleszteni_a_grunge-ot
Seattle-i szupercsapat próbálja újjáéleszteni a grunge-ot
süti beállítások módosítása