David Bowie sorozat főcímzenét írt

2015.10.07. 10:03, subrecorder

49a86b08.jpg

Novembertől indul a Sky Atlantic csatornán a hat részes The Last Panthers című minisorozat, melynek készítői abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy David Bowie írta hozzá a főcímzenét. A Blackstar elnevezésű új Bowie-szám részletét tartalmazó intro már meg is tekinthető.

A 68 éves David Bowie idén is pont annyiszor hallatott magáról, hogy nehéz volt kikerülni a jelenlétét, úgy, ahogy már fél évszázada folyamatosan. 2013-ban ugye kiadta eddigi utolsó stúdiólemezét, a The Next Day-t, tavalyi legnagyobb dobása a 3 dupla lemeznyi, egész karrierjét átölelő válogatás, a Nothing Has Changed volt, idén pedig a Spongyabob Kockanadrág nevű rajzfilmsorozat musical változatához írt zenét. Igen, ez utóbbit is jól olvasta mindenki, a jövő nyáron színpadra kerülő előadás számára Bowie több dalt is szerzett, ahogy egyébként egyszer egy karaktert is szinkronizált a sorozat egy részében, még 2007-ben.


EZEK PEDIG DAVID BOWIE CSÚCSLEMEZEI, VAGYIS HÁT AZOK KÖZÜL EGY TUCAT.

Most pedig itt van a Sky Atlantic új produkciójának, a The Last Panthers című bűnügyi minisorozatnak a főcímzenéje, melyben egy új Bowie-dal, a Blackstar egy részlete hangzik fel. A rendező Johan Renck így nyilatkozott a közös munkáról: "Megmutattam Mr. Bowie-nak az első két epizódot, és nagyon tetszettek neki. Beszélgettünk a történet különböző aspektusairól, Európa sötét szívéről, az emberi természet biblikus aspektusairól. Ekkor már volt egy durva vázlatom a főcímről is, amikor pedig ezt közösen megnéztük, akkor bólintott rá véglegesen a felkérésre, hogy megírja hozzá a zenét." A The Last Panthers története egyébként egy gyémántrablás körül zajlik, a címszerepeket a két-két Oscar-jelölést magáénak tudó Samantha Morton és John Hurt játssza majd. Novembertől indul a sorozat a Sky Atlanticon és a Canal+-on.


David Bowie főcímzenéje, benne a Blackstar című új dal részletével:

Címkék: david bowie
https://recorder.blog.hu/2015/10/07/david_bowie_sorozat_focimzenet_irt
David Bowie sorozat főcímzenét írt
süti beállítások módosítása