Legendás brit posztpunk csütörtökön a Dürerben - ingyenes The Nightingales-koncert!

2015.10.05. 19:01, rerecorder

4619606353.jpg

A The Nightingales nevű legendás brit posztpunk zenekar játszik október 8-án a Dürer Kertben, ráadásul ingyenes bulin! Ők is az egyike azon alternatív zenekaroknak, amelyek élőben mindig is nagyon lehengerlők voltak. A zenekar gyökerei a punkrockforradalom kezdetéig nyúlnak vissza, akkor The Perfects-ként váltak ismertté, például a Clash előzenekara voltak a hírhedt White Riot turnén 1977-ben. Annak feloszlása folytatták The Nightingales néven és váltak menő indie-zenekarrá a nyolcvanas években. A banda máig koncertezik, ez lesz az első alkalom, hogy egy, a volt keleti blokkhoz tartozó országban lépnek fel.

A The Perfects Anglia második legnagyobb városának, Briminghamnek volt az első fontos punkegyüttese, ám fennállása alatt sose adott ki albumot. Rögtön miután felbomlottak, The Nightingales névvel álltak újra össze. Egy kezdeti kislemez után, melyet a Rough Trade adott ki, az együttes a Cherry Redhez szerződött és három remek lemezt adott ki, majd 1986-ban bomlott fel. Aztán az énekes-dalszerző Rob Lloyd megalapította a Robert Lloyd & the New Four Seasonst, akik egy pár indie-kiadós kislemez után a Virgin Recordshoz szerződtek és egy olyan albumot adtak ki, amelyen a Smiths és az Elvis Costello-féle Attractions tagjai működtek közre. A Nightingales 2004-ben alakult újra, azóta már a hatodik albumukat adták ki idén.

Az együttes Európa és az Egyesült Államok számos részén turnézott már, viszont a mostani budapesti látogatásuk lesz az első alkalom, hogy az egykori Vasfüggönyt átlépik. Jelenleg a legendás német krautrock-együttes, a Faust tagjaival dolgoznak közös albumon. Legendás zenekar, amit látni kell, pláne, úgy, hogy a koncert Magyarországon élő angol szervezői kedvesen invitálnak mindenkit: "a koncert teljesen ingyenes, egyszerűen gyere el és nézd meg élőben ezt a páratlan együttest!"

a koncert Facebook-eseményoldala

 

 

https://recorder.blog.hu/2015/10/05/legendas_brit_posztpunk_csutortokon_a_durerben_ingyenes_the_nightingales-koncert
Legendás brit posztpunk csütörtökön a Dürerben - ingyenes The Nightingales-koncert!
süti beállítások módosítása