Rakétával a Waves Bratislava showcase fesztiválra!

2015.09.04. 12:03, rerecorder

waves_bratislava_2015_graphic.jpg

Az idén negyedik éve sikeresen kilőtt Rakéta Fesztivál után az egyhetes budapesti esemény régiós partneri együttműködést alakított ki a Waves Central Europe klubfesztivállal. A szeptember 30-tól október 4-ig Bécsben és Pozsonyban párhuzamosan zajló rendezvény idéntől ugyanis lehetőséget biztosít tehetséges és feltörekvő magyar zenekarok bemutatkozására a szlovák fővárosban. Na meg bárki lecsekkolhatja, hogy milyen a kortárs szlovák (kisebb részben lengyel, osztrák) mezőny, plusz Mike Skinner, azaz az egykori The Streets lesz a nyitóeseményen egy dj-szettel!

A Rakéta Fesztiválhoz hasonlóan klubfesztiválként működő Waves Bécsben öt éve, Pozsonyban pedig három éve régiós showcase rendezvényként és zeneipari konferenciaként állítja reflektorfénybe Közép-Európa legígéretesebb fiatal zenei formációit. Idén a pozsonyi fesztivál keretein belül elinduló V4MUSIC-projekt kifejezetten a visegrádi országok közötti cserekapcsolatokat ösztönzi. Magyarországról az Ivan & The Parazol és a 2015-ös Rakétán is fergeteges koncerteket adó makrohang, Zanzinger, Dope Calypso és Umreti Fit zenekarok kaptak meghívást.

A Rakéta Fesztivál a Waves Central Europe szlovák kiadása 2015­ben kezdett együttműködésbe, amely során a Rakéta Fesztiválon fellépő formációk közül a Waves­szervezők kiválasztottak néhány ígéretes fellépőt és meghívták őket Pozsonyba. A 2013­ban az osztrák ikerfesztivál mintájára indult rendezvény a szlovák főváros első klub­ és showcase­fesztiválja, idén pedig 12 helyszínen zajlik Pozsony szívében. Az egymástól kőhajításnyira elhelyezkedő klubok mindegyike különleges atmoszférával rendelkezik és

innovatív programkínálatával teremt fontos kulturális értékeket. Az olyan koncerthelyszínek, mint a KC Dunaj, Stará tržnica, Klub Dole, MDPOH, Nu Spirit Club, Urban Space, Ateliér Babylon vagy a Fuga adják a pozsonyi színtér színe­javát és mutatják a város egyre erősebb zenei potenciálját.

Az Európa (és a világ) különböző részeiről érkező feltörekvő művészek és zenei formációk három napon át több mint 100 koncerttel varázsolják át a pozsonyi belváros szívét egy nyüzsgő, tarka forgataggá. Az indie­pop/rock, elektronica, rock’n’roll, pop, folk, ska, jazz és világzene műfajok szereplése mind mutatja a rendezvény sokszínűségét. 2015­ben a fesztivál nagyot növekedett, V4MUSIC néven szorosabb együttműködésbe kezdtek a visegrádi országokkal, Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal. Valamint idén különleges fókuszt kapnak a konferencia­programban és a fellépőlistában a balti országok, Litvánia, Lettország és Észtország is.

Az idei rendezvényt a The Streets frontembereként ismertté vált Mike Skinner (UK) nyitja október 1­jén a Nu Spirit Clubban, október 2­án és 3­án pedig olyanok lépnek fel az említett magyar zenekarok mellett, mint a PINS (UK), Joy Wellboy (BE), Bokka (PL), Fismoll (PL), Femme en Fourrure (FI), Pablo Nouvelle (CH), Puding Pani Elvisovej (SK), Fresh Out Of The Bus (SK), Nvmeri (SK), Talent Transport (SK), NÄO (FR), Howling Owl (NL), Elephants from Neptune (EST), Alina Orlova (LT), és Nicole Jaey & Harry Jen (AT).

A belépés szeptember 6-­ig történő vásárlás esetén 10 euró naponta, vagy 20 euró egyben az október 1-­jei nyitóbulira Mike Skinnerrel, valamint október 2­-ára és 3-­ára. A jegyvásárlás itt érhető el.


Konferencia

A Waves Music Conference a fesztivál részeként kerekasztal­beszélgetésekkel, prezentációkkal és workshopokkal alapozza meg a közép­európai zeneipar platformját. A tematikus programok a lokális zenei szcénák közötti kommunikációt és tapasztalatcserét célozzák, melyek a sikeres nemzetközi piacra lépéshez vezető utat segítik. Az előadók között elismert szakemberek, zeneszerzők, producerek, managerek, véleményvezérek, ügynökök és kiadók találhatóak Európa minden tájáról. Az idei év kitüntetett vendégei a balti országok zeneipari szakemberei, akik Észtország, Lettország és Litvánia legjobb sikersztorijaiba adnak majd betekintést. Bécsben október 1­jén a Universität für Musik und darstellende Kunst Wien épületében kapott helyett, mely október 2­án Pozsonyban a Hotel Crowne Plazaban folytatódik.

Facebook-eseményoldal

a Waves Bratislava oldala

https://recorder.blog.hu/2015/09/04/raketaval_a_waves_bratislava_showcase_fesztivalra
Rakétával a Waves Bratislava showcase fesztiválra!
süti beállítások módosítása