"Itt nem létezik hiba" - Saiid, a Ki Mit Tube zsűritagja. Interjú.

2015.09.03. 11:59, Recorder.hu

kimittube_saiid_650.jpg

Két nap múlva zárul a Ki Mit Tube 2015 első köre, most szombat, azaz szeptember 5-e az utolsó nap, amikor nevezni lehet az idén már másodszor kiírt online videóversenyre. Ez a két nap persze még bőven elég, hogy bárki elkészítse és feltöltse a www.kimittube.hu-ra saját produkcióját - és miért ne lehetnél pont te az, akinek a videójára a legtöbben szavaznak és aki megnyeri a Vodafone által felajánlott 1 milliós támogatást, New York-i utazást, Seat Ibizát vagy mondjuk a smarttévét és a kamerát? Ha nem vagy akkora arc, hogy szerepelj, csak nézelődni, szórakozni és szavazni akarsz, akkor is érdemes minél előbb feliratkozni és kikeresni a több száz előadó közül a kedvenceidet. Saiid, az Akkezdetphiai vezéregyénisége, aki zsűritagként teszi ugyanezt, most elárul pár kulisszatitkot a verseny hátteréről.

- Elsősorban nem filmes szakemberként vagy ismert. Miért vállaltad mégis, hogy beülsz egy videóverseny zsűrijébe?  

- Ez nem egy videoklipes, kisfilmes verseny, hanem egy tehetségkutató, vagy talán még inkább jelenségkutató. Innentől kezdve bárkinek lehet szubjektív véleménye, és mivel nagyon jól éreztem magam az első verseny alatt is, és bízom benne, hogy a KMT egyre jobb produkciókat vonultat fel, idén is vállaltam a zsűrizést, és a jövőben is tervezem elfogadni a felkérést, amennyiben lesz.

- Feladatod a zenei produkciók értékelése. Az eddig látottak közül melyeket tartod a legjobbnak, és melyiket miért?

- Nemcsak a zenei produkciókat értékelem, hanem bármit, amit arra érdemesnek találok, vagy csak valahogyan rátalálok. Eddig a leginkább a Napokon zenekar produkciója tetszett (Pleased), de még nagyon sok mindent át kell néznem, nem szeretnék egyelőre kiemelni többet, biztos akadnak még gyöngyszemek.

- Van olyan a most megismert előadók között, akiről el tudnád képzelni, hogy később együtt dolgozz vele?

- Az előbb említett Napokon egyik tagjával, Hubával már korábban is léptünk fel közösen slam poetry és verses esteken, egy szál gitárral kísér minket loop-pedál segítségével, nagyon élvezem azokat az előadásokat, különleges hangulatot varázsol a versek mellé Huba, vele biztos lesz még közreműködés, ami akár felvételre is kerülhet.

- Mik a pályázók által elkövetett legjellemzőbb vagy legbosszantóbb hibák?  

- Mivel ez egy jelenségkutató számomra, itt nem létezik hiba. Talán azt rontják el többen, hogy amikor komoly produkcióval indulnak, nem kérik ki elég vagy elég őszinte barát, rokon, ismerős véleményét, így nincsenek tisztában vele, valóban elég tehetségesek-e ahhoz, hogy egy ilyen versenyen komoly szándékkal induljanak el.

- Mik a legfontosabb tanulságai számodra a munkának? Mi mindent hasznosíthatsz közülük, ha majd videót készítesz?  

- Nem is a videókészítés szempontjából érdekes számomra a részvétel, hiszen amikor vizuális anyagot szeretnék készíteni, a legelső az eredetiség, az, hogy valami nem megszokottat, nem aktuálisan trendit, vagy tutira működő dolgot prezentáljak. Inkább azért fontos, mert megerősít abban, hogy az ember vállalja a véleményét amellett, hogy igyekezzen objektív és igazságos maradni, és ebbe beletartozik a szigor is: nem kell feltétlenül mindenkit áltatni, hogy jó az, amit csinál.

- Ennek a versenynek szeptemberben vége. Hogyan tovább, mit tervezel még az év hátralévő részében?

- A fesztiválszezon végén járunk, úgyhogy ezután mindenképpen pihenés jön, regenerálódás és utazás. Felöltődés következik fizikálisan és mentálisan is, rám fér bőven, úgyhogy most nem a munka lesz az elsődleges. (X)

Saiid összes idei kritikavideója egyben: 

 

https://recorder.blog.hu/2015/09/03/_itt_nem_letezik_hiba_saiid_a_ki_mit_tube_zsuritagja_interju
"Itt nem létezik hiba" - Saiid, a Ki Mit Tube zsűritagja. Interjú.
süti beállítások módosítása