"Megy a mulatási" - Pixa, a Ki Mit Tube zsűritagja. Interjú.

2015.09.02. 14:33, Recorder.hu

kimittube_pixa_650.jpg

Finisébe érkezett a Ki Mit Tube 2015 első szakasza: már csak most szombatig, szeptember 5-éig töltheti fel a legkreatívabbnak, legszebbnek vagy éppen legbotrányosabbnak gondolt, saját készítésű videóját a www.kimittube.hu oldalra bárki, aki meg akarja mutatni, mire képes (és aki a világhír mellé nem mellesleg a Vodafone jóvoltából 1 milliós támogatást, New York-i utazást, Seat Ibizát vagy egy csomó menő tech gadgetet akar nyerni). Feliratkozni sem késő még az oldalra, ha valaki bele akar szólni szavazatával abba, hogy ki legyen a nyertes, és nem utolsósorban szeretne jól szórakozni. A zenei produkciók mezőnye már most sem gyenge: sok jó zenekar és előadó sok figyelemre méltó videóját kell végignéznie és értékelnie a zsűri tagjainak, köztük a mások mellett a Bulibáró és a Mizu gigaslágerek zeneszerzőjeként ismertté vált sikerproducernek, Pixának. Aki most elárulja azt is, mi a jó (és mi a rossz) videó titka.

- Elsősorban nem filmes szakemberként vagy ismert. Miért vállaltad mégis, hogy beülsz egy videóverseny zsűrijébe?  

- Elsősorban azért, mert teljes szabadságot ad a zsűritagoknak és a nevezőknek is egyaránt, amúgy pedig tök jópofa dolog, sok a vicces videó, én pedig szeretek nevetni, ha épp nem más videóján, akkor a sajátomon.  

- Feladatod a zenei produkciók értékelése. Az eddig látottak közül melyeket tartod a legjobbnak, és melyiket miért?

- Francy Godhy-tól a Rock and roll sztárja vagyok a kedvencem. Francy nem egy profi zenész, sőt még azt se mondanám, hogy jó a dala és a videója, de mivel ő egy nyugdíjas "csőszerelő" (idéztem Francy-t), és merészel ennyi idősen a YouTube-ra videót feltölteni, ezért aztán jár a respekt! Aztán ott van még Rozsomárk is (Písz Láv Juniti), aki kellő önkritikával rendelkezik és jópofa iróniával közelítette meg a tipikus "megfelelési pontokat". Valamint akik tényleg jó zenészek és kellemes is volt hallgatni a cuccukat: Szegedi-Vargha Levente és Fancsalszki Viktor - az ő Alex Clare-coverjüknek, a Too Close-nak a videója magáért beszél, érdemes meglesni!  

- Van olyan a most megismert előadók között, akiről el tudnád képzelni, hogy később együtt dolgozz vele?

- Nem tartom valószínűnek, hogy bárkivel dolgoznék, és nem azért, mert akkora arcom van, hanem mert megvannak nekem is a bejáratott zenész-spanjaim és nem szeretném elvenni a kenyerüket, de mindenképp segítenék, ha megkérnének valami teljesíthető dologra! Ráadásul teljesen más jellegű zenékkel foglalkozom, mint a legtöbb nevező.  

- Mik a pályázók által elkövetett legjellemzőbb vagy legbosszantóbb hibák?  

- Sok a nagyon unalmas produkció, ezekre sokszor nehéz reflektálni is, mert ami nem vált ki belőlem semmit, arról mit mondjak, érted... A másik véglet pedig az olyan, aki túl komolyan veszi az egészet, de leginkább magát, na az egyből érződik, és izzadságszagú lesz, az ilyesmivel szintén nem tudok mit kezdeni, de hálisten ebből kevés van!  

- Mik a legfontosabb tanulságai számodra a munkának? Mi mindent hasznosíthatsz közülük, ha majd videót készítesz?  

- Eddig is csinálgattam videókat (elég sokat), ezt kevesen tudják, de nyilván az én videóim is szebbek lennének ha lennének otthon stúdiólámpáim, de nincsenek! Hasznos viszont az, hogy megint sok új dolgot tapasztalok honfitársaimtól, és ez tetszik, mert vagy így, vagy úgy, de összehoz minket egy ilyen verseny!  

- Ennek a versenynek szeptemberben vége. Hogyan tovább, mit tervezel még az év hátra lévő részében?

- Nincs tétlenség ezután és ezalatt sem! Ebben a percben is lógnak a fejem felett külföldi produceri munkák, sok a fellépés, buli, dj szett, lesz pár release itthon is és külföldön is, decemberben pedig Miamiba repülünk, ha minden igaz... szóval nem lesz uncsizás, megy a mulatási! (X)

Ahogy Pixa dicsér, és ahogy Pixa olt:

 

Címkék: pixa ki mit tube
https://recorder.blog.hu/2015/09/02/_megy_a_mulatasi_pixa_a_ki_mit_tube_zsuritagja_interju
"Megy a mulatási" - Pixa, a Ki Mit Tube zsűritagja. Interjú.
süti beállítások módosítása