18+ Itt egy új EP és rövidfilm FKA twigs-től!

2015.08.18. 17:18, subrecorder

fka_1.jpg

A brit jövőpopzene ünnepelt királynője, FKA twigs, is beállt a meglepetéslemezeket elsütő előadök sorába, igaz, ő nem egy albumot, csak egy ötszámos EP-t adott ki teljesen váratlanul. A M3LL155X című anyagához egy 16 perces kisfilm is tartozik, ebben többek közt élő szexbábuként pózol.

FKA twigs első nagylemezét és az azt megelőző két EP-jét a popzene jövőjének neveztük és eddig nem is tűnik úgy, hogy tévedtünk volna, meglepően nagy nyilvánosságot kap a fiatal énekeső zenéje ahhoz képest, hogy sokszor mennyire elvont hangzású és milyen témákkal foglalkozik. Persze rosszmájúak szerint csak azért van ennyire a figyelem középpontjában, mert eljegyezték egymást az Alkonyat-filmek sztárjával, Robert Pattinsonnal, viszont az efféle bulvárnyilvánosság kifejezetten zavarja az előadót. Legutóbb a Sunday Times-nak adott interjújában akadt ki, amikor a riporter nem volt hajlandó a zenéjéről kérdezni őt, csak a magánélete volt a téma, még az is kibukott a száján, hogy talán ez lesz belátható időn belül az utolsó interjúja, amit a sajtónak ad.

Szerencsére a zenéjét megosztja a nyilvánossággal, még ha most nem is szólt róla előre: M3LL155X címmel meglepetés EP-t (Melissa FKA twigs saját "női energiájának" a neve) és egy hozzá tartozó negyed órás rövidfilmet kaptunk a énekesnőtől,  A kiadványon hallható a korábban már megosztott Glass & Patron, valamint a Figure 8 is, három másik szerzemény társaságában, az EP hangzásban követi az eddigi anyagok vonalát, R&B és pop találkozik némi kísérleti elektronikus zenével, az egyetlen igazi újdonság az In Time kifejezetten hiphopos hangulata. A film szintén az előadótól már megszokott művészi képek és táncjelenetek sora, van itt szexbábuvá alakuló, majd divatbemutatót szülő előadó és villanykörtét evő idős nő is - megnyugodhatunk, FKA twigs még mindig a saját művészi útját járja.


FKA twigs új EP-je:

és a M3LL155X EP négy dalához készült kisfilm:

https://recorder.blog.hu/2015/08/18/18_itt_egy_uj_ep_es_rovidfilm_fka_twigs-tol
18+ Itt egy új EP és rövidfilm FKA twigs-től!
süti beállítások módosítása