Itt a Cseh Tamás Program – Fatal Error

2015.08.07. 10:00, rerecorder

fatal_error_kep_03.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a harmadik, a Fatal Error.

A pesti-ceglédi rock and roll-banda karrierje 2009-ben kezdődött, és úgy emlékeznek, a hangjukat az első két évben találták meg. A végleges felállást és a saját számírás beindulását követően felpörgött a tempó: budapesti klubokban, vidéki városokban, fesztiválokon szerepeltek, 2014-ben pedig tehetségkutatók sorát (Dobbantó – Szarvas, Roxiget – Szigetszentmiklós, ÉTER – Eger) nyerték. Az igazi ritmusváltást azonban a Cseh Tamás Programba kerülésük hozta: a sikeres pályázatot, illetve meghallgatást követően Czutor Zoltán mentor szárnyai alatt vágtak bele a nagylemezük és új klipjük elkészítésébe.

Az ismert közösségi oldalon lévő adatlapjuk szerint „a gitár, a színpad és a lányok” iránt érdeklődő Fatal Error a hazai koncertélet egyik legvagányabb „zöldfülűje” volt már 2014-ben is. Fesztiválokon – Rockmaraton, EFOTT, VOLT – léptek fel önállóan, vagy olyan együttesek előzenekaraként, mint a Punnany Massif, az Alvin és a Mókusok, a Supernem vagy a Depresszió. Gyakorlatilag már tavaly ősszel a siker kapujában álltak, amin a Cseh Tamás Program terelte át őket.

A Fatal Error korábban saját kiadásban jelentette meg AzRock című EP-trilógiáját, illetve a Gonoszak balladája című számhoz készült klipjét. A Cseh Tamás Program támogatásával áprilisban megjelent Bérlet az életre című, tíz zúzós dalt tartalmazó LP-jük. Ezzel lemezbemutató turnéra is indult a banda, és keresztülzenélték a tizenkilenc megyét Debrecentől Szarvason át Szombathelyig. „Óriási plusz, hogy elkészült az albumunk, amellyel bejárhatjuk az országot és hirdethetjük: a rockzene nem halott” – mondta Balázs Misi, az együttes billentyűse. A Programnak köszönhetően a Fatal Error fellépett a 2015-ös ÉTER Tehetségkutatón és a Zene Ünnepén a Várkert Bazárban is.

A folyamatos utazás és koncertkavalkád közepette arra is volt idejük, hogy elkészítsék a Nem leszek kutyája című klipjüket, amelynek premierjére májusban került sor. A klipet szűk egy hónap alatt több mint tízezren tekintették meg a legnagyobb videómegosztón, és látható volt a Petőfi TV Vadonat című műsorában is. 


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/07/itt_a_cseh_tamas_program_fatal_error
Itt a Cseh Tamás Program – Fatal Error
süti beállítások módosítása