Mai elektronikus tánczenék inspirálták a !!! új albumát

2015.07.31. 15:00, Frontrecorder

chkchkchk_1.jpg

Nick Offer punkfunk (2015-ben ér még egyáltalán ezt mondani?) szabadcsapata, a !!! október 16-án adja ki új albumát As If címmel, az aktuális elektronikus tánczenék hatása alatt született anyagról két szám viszont már most a hallójáratokba csúsztatható.

Az 1996 óta (!) működő !!! (vagy ha így könnyebb: Chk Chk Chk) legutóbbi albuma, a 2013-as THR!!!ER négy kontinens különböző stúdióiban született, az új dalokat ellenben az alapító frontember Nick Offer otthon, New York-i hálószobájában írta, a zenekarba két évvel ezelőtt beszállt multiinstrumentalisával, Rafael Cohennel közösen. Negyven számot halmoztak fel, aztán ennek a felét kiszórták, a fennmaradó húszat tovább formálták New York-i, Los Angeles-i és austini stúdiókban, majd a zenekar többi tagjával, illetve a haveri körrel megszavaztatták, mely dalok kerüljenek a lemezre. Nem éppen szokványos módszer, de hát a !!! sosem számított szokványos zenekarnak (tulajdonképpen zenekarnak sem, hiszen inkább laza zenészkollektíva), és a zenéjük is van annyira "szabálytalan", hogy ne lehessen könnyen beskatulyázni (habár őket is a kétezres évek első felében tetőző punkfunk- vagy dancepunk-hullám emelte fel, ezeknek a stílusmegjelöléseknek mára nem sok értelme maradt). Maga Offer a Spinnek adott friss interjúja alapján nagyjából furapopként gondolhat a III-re, meggyőződése ugyanis, hogy "a pop lehet fura, lásd a Beatles, Prince vagy az OutKast - attól, hogy struktúrája van, nem kell hogy konvencionális legyen." Az énekes azt is elmondta, mindeni azt várja, hogy a !!! punk legyen és nyers, ők meg leginkább tánczenét akarnak csinálni, ami úgy nyers, mint a kilencvenes évek eleji house-lemezek. Az új albumon ugyanakkor főként a mostani elektronikus tánczenékből merítettek ihletet, Offer többek közt Nina Kraviz, Levon Vincent, Ramadanman, DJ Rashad és Seth Troxler nevével dobálózik a hatások taglalásakor, mint mondja, ezúttal olyan stílusokkal kísérleteztek, amikkel eddig soha, hogy megnézzék, mi működik. Az album címe - As If, azaz mintha -  is arra utal, hogy Offer megpróbált különféle zenei irányzatokba belehelyezkedni. A 11 számos lemezt - melynek az előző albumon bevált külső fülek, a Spoon-dobos Jim Eno és Patrick Ford mellett javarészt a zenekar volt a producere - rögtön két felvétel harangozza be, a diszkós Freedom! '15, illetve a house-osan döngölős Sick Ass Moon:


ez pedig a korábban megosztott All U Writers funkos, bluesos, pszichedelikus elemekkel átszőtt house-elszállása, a lemez nyitódala: 


és az As If csodálatos borítója:

chkchkchkasif.jpg

Címkék: !!!
https://recorder.blog.hu/2015/07/31/mai_elektronikus_tanczenek_inspiraltak_a_uj_albumat
Mai elektronikus tánczenék inspirálták a !!! új albumát
süti beállítások módosítása