Az ír folkpunk The Pogues is azt akarja, hogy rákapj a whiskey-jére!

2015.07.27. 19:00, rerecorder

pogues-whiskey-702x336.jpg

Az ír folkpunkzenekar, a 2012-ben klasszikus felállásával a Szigeten is fellépett The Pogues néhány koncert- és válogatáslemezt leszámítva már meglehetősen régen (1996-ban) jelentkezett igazi újdonsággal, ám most megtörték a hallgatást, igaz nem egy új album kedvéért, hanem hogy bejelentsék: piacra dobják saját whiskey márkájukat a The Pogues Irish Whiskey-t. Ismerve a zenekar munkásságát és az itallal való kapcsolatát: ideje volt!

pogueswhiskey_11742783_10153374652402368_2341699256994099570_n.jpgA nyolcvanas évek egyik nagy sikerzenekarának, a tucatnyi emlékezetes dülöngélős folkpunksláger előadóinak az egyik "védjegye" az alkoholfogyasztás, azon belül is természetesen az ír whiskey nyakalása - és mindennek egyszerre legszebb és legszomorúbb mintapéldánya, Shane MacGowan frontember, akit a 2000-es évek végén nagyon mélyről hoztak vissza olyan állapotba, hogy ma már akár saját italmárkájának a bejelentésekor is szalonképes (lásd lent). A Pogues ugyan némi szünet után 2001 óta időről-időre klasszikus felállásában koncertezik (2013 óta az akkor elhunyt Philip Chevron gitáros nélkül), de új lemezt már aligha fog kiadni, viszont logikus lépésként egy italmárkával bővítették a Pogues-brandet. 2014-ben a skót Mogwai "adott ki" saját whisky-márkát, igaz, ők csak egy limitált szériát, most pedig őket követi az ír sztárzenekar egy, a tervek szerint sokáig piacon maradó termékkel. A The Pogues Irish Whiskey-t Írország egyik utolsó független főzdéje (még három ilyen van), a West Corks Distillers fogja előállítani, hamarosan kapható lesz Nagy-Britanniában és Írországban. A prémium whiskey 30 font (nagyjából 13 ezer forint) körüli áron lesz megvásárolható. Az ital gabona és 50%-os maláta whiskey keveréke lesz (ez lesz a legmagasabb malátatartalmú kevert ír whiskey), a szaknyelv nagyjából úgy fogalmaz az ízével kapcsolatban, hogy "lágy, elől malátás jegyekkel, és kevés meleg fűszerrel, a végén étcsokoládéval. Maláta, tört mogyoró, mandula és egy kevés édesség keverik az aromájában." 

A ZENEKAROS WHISKY RITKA, A ZENEKAROS SÖR VISZONT ELÉG GYAKORI - TUCATNYI PÉLDA ITT.


A zenekar hivatalos közleményében kiemelte, hogy nagyon közel áll hozzájuk az előállítók független szellemisége: "ragyogó volt ilyen komoly szakértőkkel együttműködni és megalkotni egy olyan italt, ami mindannyiunknak ízlik és reflektál a szellemiségünkre is. Csodálatos, hogy ezzel járulhatunk hozzá a nagyszerű ír whiskey-k sorához, reméljük kiállja majd az idők próbáját." Hogy még inkább branded legyen a whiskey, máris kitaláltak hozzá ajánlott fogyasztási módokat - természetesen mindegyik egy Pogues-sláger címe. Ha The Misty Morningot kérünk, akkor a whiskeyt gyömbérsörrel, jégen és citromkarikával szervírozzák, ha Fairytale Of New Yorkot, akkor szódával, cukorral, citromlével jégen, citromkarikával, ha pedig The Irish Rovert, akkor a whiskeyt édes, vörös vermuttal, Angostura Bitter ízesítővel és citromkarikával kapjuk. Akárhogy is, hamarosan megkóstolhatják a rajongók (nincs még hivatalos bejelentés, hogy mikortól), addig viszont kénytelenek beérni más márkákkal, na meg a Pogues whiskeys slágereivel.

További részletek a Pogues whiskey hivatalos oldalán.

SZESZ ÉS ROCK AND ROLL - ÖSSZEÁLLÍTÁS LEGENDÁS PIÁS ZENÉSZEKBŐL.


Shane MacGowan a Pogues whiskeyvel a márka bejelentésekor:shane-the-pogues-whiskey.jpg


a leginkább emblematikus Pogues-féle whiskey-sláger, a Streams Of Whiskey 1984-ből: 


és két tradicionális dal feldolgozása, előbb a Whiskey In The Jar


valamint a Whiskey You're The Devil

https://recorder.blog.hu/2015/07/27/az_ir_folkpunk_the_pogues_is_azt_akarja_hogy_rakapj_a_whiskey-jere
Az ír folkpunk The Pogues is azt akarja, hogy rákapj a whiskey-jére!
süti beállítások módosítása